‘Psychedelic Night feat. Compro Oro, Balkan Taksim & Monsieur Doumani’

18 Dec.'21

22:00
-
23:00
Monsieur Doumani

De naam zou je op het verkeerde been kunnen zetten, maar Monsieur Doumani is een trio. De drie leden komen uit Nicosia en zijn elk op hun manier beïnvloed door de traditionele muziek van hun geboorteland Cyprus, maar die steken ze in een nieuw jasje, zowel qua geluid als qua sfeer. The Guardian is fan, de muziek van Monsieur Doumani heeft ingrediënten van authentieke Griekse muziek, pop en Turkse psychedelische rock uit de jaren 1970, maar kruidt die altijd op zijn heel eigen manier. Het trio bestaat intussen 10 jaar, reist de wereld rond en speelt in zalen en op festivals (Womad, Sziget, Paradiso, Mupa…). Nu komt het zijn nieuwe album voorstellen, Pissoúrin, met muziek die nog meer schuurt en nog psychedelischer is, en uitgebracht bij het label Glitterbeat. Stevige kost!

Demetris Yiasemidis trombone, fluit, zang

Andys Skordis gitaar, zang, electronica

Antonis Antoniou tzouras (bouzouki), zang, stompbox

23:00
-
00:30
Compro Oro feat. Murat Ertel & Esma Ertel (Baba Zula)

Compro Oro, het Belgische collectief dat psychedelische jazz speelt, stapt op het podium met twee boegbeelden van de alternatieve muziekscene in Istanbul. Murat Ertal krijgt deze keer het gezelschap van zijn vrouw, zangeres Esma Ertal. Ertal is al jarenlang lid van Baba Zula, de iconische band die met succes traditionele Turkse muziek combineert met dub, elektronische muziek en psychedelische rock. Op het See Festival stellen Compro Oro en hun beroemde gasten hun jongste album voor, Simurg (Sdban Ultra, 2020). Dat nieuwe conceptalbum staat vol betoverende muziek en neemt je mee op een existentiële reis, een zuiverende ervaring die tot een wedergeboorte leidt. In de legende trekken tienduizenden vogels doorheen tal van valleien (van de onschuld, de liefde, het ego enz.). Veel vogels verdwalen en slechts 30 bereiken de eindbestemming: het nest van de Simurg op de berg Kaf, waar ze tot een almachtige en alwetende feniks transformeren.

Murat Ertel electric saz, zang

Esma Ertel zang

Wim Segers vibrafoon, keyboard

Bart Vervaeck gitaar, pedal steel guitar

Matthias Debusschere bas

Frederik Van den Berghe drums

Falk Schrauwen percussie

00:30
-
01:30
Balkan Taksim

​​​​​​​Balkan Taksim is de Roemeense band van multi-instrumentalist Sașa-Liviu Stoianovici en Alin Zăbrăuțeanu die elektronische muziek maakt. Samen betoveren ze mensen wereldwijd met elektronische, psychedelische muziek die geïnspireerd is op traditionele Balkanmuziek, vooral uit Roemenië. Hun aparte muziek verenigt traditionele Balkaninstrumenten, tijdloze zanglijnen, moderne muziektechnologie en een futuristische visie. Hun singles Zalina, Anadolka en Lunca waren een groot succes en nu hebben ze hun eerste album uit, Disko Telegraf, een wervelwind vol emoties uit de verschillende culturen die van de Balkan zo’n prachtige culturele parel maken. Kom naar dit bijzondere concert en laat je verleiden door de veelzijdigheid en rijkdom van die culturen. 

Sașa-Liviu Stoianovici zang, roemeense cobza, electric saz, synthetizer

Alin Zăbrăuțeanu sampling, synthetizer, bewerkingen

Concerten

Films

Wereldmuziek

Festival

New release

15 → 19
Dec.'21

See Festival

Praktisch

Locations

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Geluidsniveau

Niveau 3 ≤ 100 db. Gratis oordopjes.

Tarieven

Standard

16 -

-30

10 -