Les Grandes Conférences Catholiques

‘Raphaël Glucksmann’

6 Maa.'23
- 20:30

La cité corrompue

Essayist, columnist, filmregisseur, politicus, lid van het Europees Parlement - Raphaël Glucksmann belichaamt het hedendaagse beeld van de geëngageerde intellectueel.

Raphaël Glucksmann, zoon van de filosoof André Glucksmann, is altijd zeer betrokken geweest bij de strijd voor de mensenrechten. Hij nam deel aan de grote hedendaagse humanitaire strijd en zette zich onlangs hard in voor Oekraïne, waarbij hij de oorlogsmisdaden die daar zijn begaan, aan de kaak stelde.  Als kenner van Azië en China bracht hij al snel de benarde toestand van de Oeigoerse minderheden in China aan het licht en de vervolging waarvan zij het slachtoffer zijn.

In het Europees Parlement is Raphaël Glucksmann ook voorzitter van de Bijzondere Commissie buitenlandse inmenging in alle democratische processen in de Europese Unie.

In zijn laatste boek, Lettre à la génération qui va tout changer (gepubliceerd in 2021), roept Raphaël Glucksmann jongeren op om hun lot in eigen handen te nemen en zich in te zetten voor de publieke zaak.  

Hij stemde ermee in zijn engagement met ons te delen en koos als titel van zijn lezing op ons forum: La cité corrompue.

Lezingen & Debatten

Hosted Events

2022-2023

Les Grandes Conférences Catholiques

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Tarieven

Standaard

27 -

< 30 jaar

10 -