Goethe-Institut Brüssel

‘Return to the Land of Wonders - Maysoon Pachachi’

22 Nov.'22
- 19:00

Past and Present of Arab Societies through Women’s Lenses

In februari 2004 keerde Maysoon Pachachi voor het eerst in 35 jaar terug naar Bagdad. Ze filmde vijf weken onafgebroken en sprak met allerlei mensen over ambities en angsten voor de toekomst, over de moeilijkheden van het heden en de lasten van het verleden. Centraal in de film staat ook de 80-jarige vader van de regisseuse, die terugkeert om de bestuursraad te leiden die verantwoordelijk is voor het opstellen van de tijdelijke grondwet van Irak. De film beweegt zich voortdurend tussen deze twee sferen: het formele politieke proces en het dagelijkse leven ‘op straat’.

Maysoon Pachachi is een in Londen gevestigde filmmaakster van Iraakse afkomst. Als regisseuse werkt ze onafhankelijk via haar productiebedrijf, Oxymoron Films, en maakt ze documentaires en speelfilms in en over het Midden-Oosten. In 2022 bracht ze Our River... Our Sky uit, haar eerste fictiefilm.

De film wordt gevolgd door een Q&A (in het Engels) met de regisseur Maysoon Pachachi, gemodereerd door Amélie Van Elmbt (regisseur). 

Performances

Festival

1 Feb.'21 →
31 Dec.'23

Halaqat

Films

Festival

2022-2023

Halaqat Film Days

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Ondertiteling: Engels
  • Originele versie: Engels Arabisch

Tarieven

Standaard

8 -

< 30 jaar

6 -

VT-kaart

6 -

EU Disability card

6 -