Bozar
Europalia International

‘Rinus Van de Velde’

18 Feb. →
15 Mei'22

Inner Travels

Via diverse media die variëren van tekening tot sculptuur, installatie en film, creëert Rinus Van de Velde een parallel universum waar elementen uit de realiteit en de verbeelding samensmelten tot een unieke vorm van visuele storytelling. Als zelfverklaarde sofareiziger vertelt Van de Velde vaak verhalen over semi-heroïsche queesten en avonturen die zijn opgebouwd rond imaginaire reizen en fictieve ontmoetingen met figuren uit de recente kunstgeschiedenis. 
 

De tentoonstelling focust op een circulair verhaal van vertrekken en terugkeren naar huis, met de trein als metafoor voor de reis en toont in première Van de Veldes nieuwe film, samen met een overzicht van hoofdzakelijk recente werken. Het geheel wordt geconfronteerd met een selectie werken van moderne en hedendaagse kunstenaars zoals Pierre Bonnard, Joseph Cornell, Fischli/Weiss, Joan Mitchell, Claude Monet, Monster Chetwynd, Laure Prouvost, Josephine Troller, Jean Tinguely en anderen.
​​​​​​​

De tentoonstelling is een open uitnodiging om de kunstenaar te vergezellen op zijn ‘innerlijke reizen’ en een visuele ontdekkingsreis die een glimp laat zien van de steeds uitdijende geconstrueerde wereld van Rinus Van de Velde. 

Festival

Now →
15 Mei'22

EUROPALIA TRAINS & TRACKS

Georganiseerde rondleidingen

Onderwijs

Hoger Onderwijs

23 Feb. →
1 Apr.'22

School days Rinus Van de Velde

Alle informatie om je geleid bezoek voor te bereiden →

Activiteiten voor onderwijs

Onderwijs

Hoger Onderwijs

23 Feb. →
1 Apr.'22

School days Rinus Van de Velde

Meer informatie over ons educatief programma →

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Coproductie