‘See Festival: Arcus Quartet – Echoes of Zoo feat Pantelis Stoikos’

27 Jan.'23
- 19:30

Programma

19:30
-
20:30
Arcus Quartet

In december 2021 bracht Bozar jazzmuzikanten uit Oost-Europa, Italië en België samen voor een driedaagse residentie gewijd aan creatie en interculturele ontmoeting. De Moldavische saxofonist Alex Arcus, de Bulgaarse drummer Borislav Petrov en de Italiaanse bassist Federico Pecoraro verwelkomden twee jonge Belgische musici: Thibaut Deryckere, een toetsenist uit Kortrijk, en de Antwerpse tromboniste Nabou Claerhout, die zich moest verontschuldigen voor dit concert. Samen weven ze een origineel muzikaal weefsel rond de composities van Alex Arcus en exploreren ze nieuwe klanken. Kom en ontdek deze originele, gevoelige en energieke muziek op de plaats waar ze werd geboren!
 

Alex Arcus saxofoon

Thibaut Deryckere keyboards

Federico Pecoraro elektrische bas

Borislav Petrov slagwerk

21:00
-
22:00
Echoes of Zoo feat Pantelis Stoikos

Echoes of Zoo is een band met een compleet uniek geluid. Het opwindende van Midden-Oosterse rockmuziek vermengt het viertal met de rake complexiteit uit West-Afrikaanse percussie en stomende dubklanken,  waarbij  alles  ten  dienste  staat  van  hun  psychedelische  jazz  met  een  punkattitude.  Het nieuwste project BREAKOUT viert het losbreken en zoekt voortdurend naar onverwachte en opwindende ontmoetingen – zowel cultureel als muzikaal. Doordrenkt  met  een  eclectische  reeks  Westerse,  Oosterse  en  Afrikaanse  invloeden  laat  Echoes  of  Zoo die psychedelische en energetische jazz in alle vrijheid door de straten zwermen – net zoals een wild dier dat net uit zijn kooi stapte en je plots recht in de ogen kijkt. 
Voor dit project nodigen ze de Griekse trompettist Pantelis Stoikos uit. Nathan Daems, die Pantelis ontmoette tijdens eens van zijn omzwervingen in de Balkan, zegt dat de Griekse trompettist ‘de perfecte aanvulling op het Echoes of Zoo-geluid’ is. Kom zelf ontdekken hoe deze spannende samenwerking zal klinken!
 

Nathan Daems compositie , saxofoon

Lieven Van Pée elektrische bas

Falk Schrauwen drums

Pantelis Stoikos trompet

Bart Vervaeck gitaar

​​​​​​​See Festival wordt georganiseerd met de hulp van MostMusic.eu (Creative Europe)

Concerten

Festival

Global Music

25 → 28
Jan.'23

See Festival

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Geluidsniveau

Niveau 3 ≤ 100 db. Gratis oordopjes.

Tarieven

Standaard

16 -

< 30 jaar

10 -

VT-kaart

10 -

EU Disability card

10 -