Bozar
IMAGO MUNDI

‘Sofie Vanden Eynde - Verdwijntijd’

3 Okt.'21
- 18:30

November 2016. Luitiste Sofie Vanden Eynde is bang dat haar hart zal stoppen met kloppen. Haar dokter zet de diagnose in drukletters op papier: burn-out. Ze is een uitgebrand huis. Ook de muziek stropt. Adrenaline plakt aan haar snaren, spelen is sterven. Ze stopt. Bijna een jaar lang. Vandaag maakt ze de balans op. Haar snaren spreken anders nu: de stilte tussen de noten heeft aan betekenis gewonnen. Sofie vat haar ervaringen met burn-out in een recital tussen ruis en helderheid, verwarring en stilte, wanklank en harmonie. Met muziek van John Dowland, Francesco da Milano, de Visée, de Narvaéz, en nieuw werk van Vladimir Gorlinsky. Auteur Annemarie Peeters zoekt woorden voor Sofies tocht naar het nulpunt en terug, een nieuwe compositie haakt zich aan haar woorden vast.

Sofie Vanden Eynde
luit, teorbe
Anne van der Aa
animatrice
Annemarie Peeters
tekst
Katelijne Daemen
stem
Jo Thielemans
techniek
17:00
-
18:00
Feldenkrais initiatie door Anne van der Aa

Naast haar recital nodigt luitiste Sofie Vanden Eynde je uit voor een kennismaking met Feldenkrais, een methode die via beweging een holistische benadering van de mens nastreeft. De nadruk ligt op de persoonlijke ervaring om zo nieuwe motorische gewoonten te ontwikkelen die beter zijn aangepast aan de eigenheid van elk individu. Door onnodige spierarbeid en overbodige bewegingen te vermijden worden onze gebaren comfortabeler en mooier. 
Deze inleidende workshop wordt gegeven door Anne van der Aa. Ze koestert reeds lang een passie voor mensen in beweging en zelfbewustwording door bewegen. Ze geeft al meer dan dertig jaar les in aikido en al vijfentwintig jaar in de Feldenkrais-methode.

Feldenkrais + concert Sofie Vanden Eynde: € 30. Om dit combiticket te kunnen kopen, moet je je eerst inloggen op onze site.

Vergeet je gymmat niet mee te brengen. 

18:30
-
19:45
Concert
Robert de Visée

Prélude en la mineur

Robert de Visée

Chaconne en la mineur

John Dowland

Lachrimae

Gregory Huwet

Fantaisie

Francesco da Milano

Fantasia Nr. 42

Francesco da Milano

Recercar Nr. 51 dal quarto tono

Luys de Narváez

Canción del Emperador (naar Mille regretz van Josquin Desprez)

Vladimir Gorlinsky

Vanishing Point

Francesco da Milano

Ricercar 34 La Compagna

John Dowland

A Fancy

François Couperin

Les Sylvains

20:00
-
21:00
Feldenkrais initiatie door Anne van der Aa

Feldenkrais + concert Sofie Vanden Eynde: € 30. Om dit combiticket te kunnen kopen, moet je je eerst inloggen op onze site.

Vergeet je gymmat niet mee te brengen. 

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Geluidsniveau

Niveau 1 ≤ 85 db

Concert Sofie Vanden Eynde: 24€

Concert Sofie Vanden Eynde + Feldenkrais: € 30

Tarieven

Standard

24 -

-30

12 -

Coproductie

Productie

  • IMAGO MUNDI