‘The Sonic Assistance Agency - Ictus’

18 Feb.'22

Drie muzikanten van Ictus en één performer gidsen jouw leerlingen uit de eerste graad doorheen ongewone muzikale performances. De focus ligt op klank: van een tintelend gevoel dat begint op het achterhoofd en zich uitstrekt langs de nek en de rug, tot klank die brandt op het netvlies. Onder de deskundige begeleiding van professionele klankexperten ontvouwt zich een virtuele wandeling tussen hypergevoeligheid en synesthesie. Een deel van de voorstelling wordt met draadloze koptelefoons beluisterd, met klank extreem nabij, en ongelooflijk zacht.


Bij reservatie krijg je een digitaal educatief hulpmiddel aangeboden dat je voor of na het concert kan gebruiken voor een activiteit over zintuigelijke ervaringen die geluiden teweegbrengen in de klas. Het educatieve hulpmiddel bestaat uit een video en werkbladen die je uitnodigen om microklanken en klankmassage te verkennen, ontwikkeld in samenwerking met MATRIX (Centrum voor Nieuwe Muziek). Microklanken, uitgelegd door Assunta Mandaglio, zijn alle geluiden die we normaal niet horen, maar door versterking worden hoorbaar gemaakt. Gert Bernaets laat je dan weer kennismaken met klankmassage, een techniek die vaak gebruikt wordt in klanktherapie om op een ontspannen manier naar kleine geluiden te luisteren: een aangename manier om je oren "wakker" te schudden.

Praktisch

Location

Terarken

Middelbaar onderwijs (1e graad)

Prijs: € 8 per leerling + 1 leerkracht gratis per 15 leerlingen. Educatief hulpmiddel inbegrepen in de prijs.

Duur: 1u

Voorzorgsmaatregelen & Reservatie
​​​​​​​Alle aangekondigde schoolactiviteiten zijn voorlopig bevestigd. Er kunnen echter wijzigingen optreden, waarvan we jullie op de hoogte brengen indien die zich voordoen. Je kan dus al reserveren maar de betaling zal pas later worden gevraagd, wanneer jouw bezoek volgens de sanitaire maatregelen is bevestigd.

Info: zie de pagina Onderwijs en de FAQ of contacteer ons via groups@bozar.be.