‘Staříci (Old-Timers) - Martin Dušek & Ondrej Provaznik’

6 Sep.'20
- 20:30

BOZAR OPEN AIR CINEMA X BRIFF

Momenteel is dit evenement volzet. Er zal ter plaatse een wachtlijst met registratie worden aangemaakt voor mensen die geen ticket meer hebben kunnen reserveren.

​​​​​​​

​​​​​​​Vertoond in het kader van het Brussels International Film Festival.

 

Twee mannen staan op het punt om aan de laatste opdracht van hun leven te beginnen: het vinden en doden van de voormalige communistische aanklager die hen in de jaren 50 liet opsluiten. De twee gewezen verzetsstrijders, die vroeger tegen het totalitaire regime streden, moeten het nu opnemen tegen hun oude dag, hun geliefden en een tijdperk dat ze niet langer begrijpen. Nu eens poëtisch, dan weer absurd humoristisch en met uitstekende vertolkingen van de hoofdrolspelers schetst de filmische blik van de

regisseurs op het verleden een portret van een koppige ouderdom. 

 

Martin Dušek studeerde tv-journalistiek aan de Charles University in Praag en documentaire regie aan de Praagse filmacademie. Zijn speelfilmdebuut A Town Called Hermitage (2007, met coregisseur Ondřej Provazník) werd uitgeroepen tot de beste Tsjechische documentaire op het IDFF, het documentairefilmfestival in Jihlava, en werd later vertoond op het filmfestival van Göteborg. 

 

Ondrej Provaznik studeerde journalistiek aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de Charles University in Praag, en scenarioschrijven aan de Praagse filmacademie. Momenteel werkt hij als documentarist en scenarioschrijver. 

 

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. De evenementen zijn gratis mits registratie.

 

 

Houd er rekening mee dat tickets die niet uiterlijk 10 minuten voor aanvang van de vertoning opgehaald zijn, weer ter beschikking komen bij de ingang. Er zal een wachtlijst zijn voor mensen die zonder registratie op de avond zelf aanwezig zijn.

 

Een comfortabele deken of een kussen meenemen om warm te blijven wordt aangeraden. De avonden kunnen hier fris zijn. Door de huidige covid-19 situatie kunnen we dit helaas niet zelf verzorgen.

​​​​​​​

Op de dag van het event zelf kijken we of de huidige situatie en maatregelen het al dan niet toelaten het event te laten doorgaan. In geval van annulatie, wordt iedereen die ingeschreven is meteen verwittigd.​​​​​​​

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Taal

  • Tsjechisch
  • Ondertiteling: Engels

(2019, CZ/SVK, 85', digital file)

 

Dit evenement wordt covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Het is gratis toegankelijk mits online reservatie. Bij regenweer voorzien we een indoor alternatief.​​​​​​​​​​​​​​