Europese Commissie
STARTS

‘STARTS Prize '20’

26 Sept. →
25 Okt.'20

Kunst en Wetenschap. Speculeren over de toekomst

Op het snijpunt van wetenschap, technologie en kunst (STARTS) bloeit de innovatie die nodig is om de sociale, ecologische en economische uitdagingen aan te pakken waar Europa voor staat.
​​​​​​​

De STARTS Prize van Ars Electronica, in samenwerking met BOZAR en de Waag, is een initiatief van de Europese Commissie. In dit opzicht speelt kunst een katalyserende rol, door wetenschappelijke en technologische kennis te verspreiden onder het grote publiek. De prijs bekroont innovatieve projecten: enerzijds een kunstwerk dat het beeld van technologie beïnvloedt, en anderzijds een creatie die vernieuwende samenwerkingsvormen tussen de privésector en de culturele wereld combineert.

Onze tentoonstelling toont de winnaars. Dit jaar gingen de twee hoofdprijzen naar Andrea Ling en Olga Kisseleva. Met Design by Decay, Decay by Design won de Canadese Andrea Ling de prijs in de categorie "Artistic Exploration". Haar werk gaat over het natuurlijke proces van verval als hulpmiddel voor een afvalvrije wereld. In de categorie "Innovatieve samenwerking" won de Russische Olga Kisseleva de prijs voor "EDEN - Éthique - Durable - Écologie – Nature ", die bedreigde boomsoorten gebruikt om niet-menselijke communicatie en netwerken te verkennen.

 

De tentoonstelling spreidt zich dit jaar over drie locaties. Het grootste deel van de expo vindt plaats bij BOZAR zelf, maar daarnaast worden er ook twee werken getoond bij iMAL in Molenbeek. Een aantal kunstwerken ontdek je exclusief online, via de digitale bezoekersgids.

 

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken. Dit project kreeg subsidies van het STARTS initiatief van de European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme onder de Subsidieovereenkomst No 732019.

 

Kunstenaars:​​​​​​​

​​​​​​​300.000 Km/s , Audrey Briot, Telesilla Bristogianni, Paolo Cirio, Kate Crawford, M Eifler, Sabine Engelhardt, Alexandra Daisy Ginsberg, David Quiles Guilló, Dave Hakkens, Hong Kongers (Eric Siu, Joel Kwong) Zoran Srdic Janezic, Vladan Joler, Bjørn Karmann, Olga Kisseleva, Marie-Eve Levasseur, Andrea Ling, Faidra Oikonomopoulou, Karen Palmer, Irakli Sabekia, Robertina Šebjanič, Softmonitor, Gjino Šutić

Praktisch

Location

Foyers

 

OPENINGSUREN
Din - Zon, 10:00 - 18:00
Gesloten op maandag

 

BEZOEKERSGIDS
Raadpleeg de digitale bezoekersgids op uw smartphone tijdens uw bezoek door de QR-code te scannen aan de ingang van de tentoonstelling of via www.bozar.be/startsprize-guide