STARTS

‘STARTS Prize '21’

25 Sep. →
24 Okt.'21

Voor de nieuwe editie van de STARTS Prize stelt Bozar van 25 september tot 24 oktober duurzame projecten voor die zijn gegroeid uit samenwerkingen tussen kunst en nieuwe technologieën en die leiden tot maatschappelijke, ecologische en economische innovaties.

Elk jaar beloont de STARTS Prize innovatieve projecten op het snijpunt van wetenschap, technologie en kunst, die een antwoord bieden op de maatschappelijke, ecologische en economische uitdagingen waarmee Europa geconfronteerd wordt. STARTS reikt twee grote prijzen uit, één aan een artistieke creatie die onze kijk op technologie beïnvloedt of wijzigt en één aan een kunstwerk dat is ontstaan dankzij een nooit eerder geziene samenwerking tussen de privésector en de culturele wereld.

Voor deze nieuwe editie zal de tentoonstelling van de STARTS Prize in Bozar inzoomen op verschillende onderwerpen: speculatief design toegepast op voedselverspilling en bioklimatische ontwerpen, de bescherming van natuurlijke soorten, de klimaatverandering, datavervuiling en de nieuwe relaties die ontstaan tussen mens en technologie. Elk project blikt vooruit en draagt zijn steentje bij aan het ontwikkelen van een duurzame samenleving. Stuk voor stuk schetsen ze een toekomstperspectief van wat dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen mogelijk wordt. Dat is iets waar Sloveense designers en kunstenaars al jarenlang in uitblinken, en ter gelegenheid van het Sloveense voorzitterschap van de Europese Raad wijdt de tentoonstelling een hele zaal aan creatieve Slovenen.

Tijdens deze tentoonstelling maak je kennis met de laureaten van de STARTS Prize, de kunstenaars die een eervolle vermelding kregen, de genomineerden en ook met andere verrassende projecten!

​​​​​​​De winnaars van de Starts Prize '21 worden in juni 2021 bekendgemaaktMeer info.

Praktisch

Location

Foyers

Dit project kreeg subsidies van het STARTS initiatief van de European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme onder de Subsidieovereenkomst No 732019.

​​​​​​​

OPENINGSUREN
Din - Zon, 10:00 - 18:00
Gesloten op maandag