Bozar
Kersnikova Institute
STARTS

‘STARTS Prize 21’

3 Dec.'21 →
9 Jan.'22

Creative Resilience. Collaborate, Create, Innovate

Voor de nieuwe editie van de STARTS Prize stelt Bozar van 3 december tot 9 januari duurzame projecten voor die zijn gegroeid uit samenwerkingen tussen kunst en nieuwe technologieën en die leiden tot maatschappelijke, ecologische en economische innovaties.

 

Elk jaar beloont de STARTS Prize innovatieve projecten op het snijpunt van wetenschap, technologie en kunst, die een antwoord bieden op de maatschappelijke, ecologische en economische uitdagingen waarmee Europa geconfronteerd wordt. STARTS reikt twee grote prijzen uit, één aan een artistieke creatie die onze kijk op technologie beïnvloedt of wijzigt en één aan een kunstwerk dat is ontstaan dankzij een nooit eerder geziene samenwerking tussen de privésector en de culturele wereld.

 

Voor deze nieuwe editie zal de tentoonstelling van de STARTS Prize in Bozar inzoomen op verschillende onderwerpen: speculatief design toegepast op voedselverspilling en bioklimatische ontwerpen, de bescherming van natuurlijke soorten, de klimaatverandering, datavervuiling en de nieuwe relaties die ontstaan tussen mens en technologie. Elk project blikt vooruit en draagt zijn steentje bij aan het ontwikkelen van een duurzame samenleving. Stuk voor stuk schetsen ze een toekomstperspectief van wat dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen mogelijk wordt. Dat is iets waar Sloveense kunstenaars al jarenlang in uitblinken, en ter gelegenheid van het Sloveense voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie wijdt de tentoonstelling een hele zaal aan creatieve Slovenen.

 

Tijdens deze tentoonstelling maak je kennis met de laureaten van de STARTS Prize, de kunstenaars die een eervolle vermelding kregen, de genomineerden en ook met andere verrassende projecten!

 

​​​​​​​De winnaars van de Starts Prize '21 werden in juni 2021 bekendgemaaktMeer info.

 


Op zaterdag 11 dec.'21, nodigen we je uit om de kunstenaars van het Fab Lab Barcelona te ontmoeten tijdens een workshop rond biomaterialen bij Bozar: 'Remix Bozar'. Tijdens deze workshop, opgezet als demonstratie en interactief experiment, krijg je de kans om circulaire productieprocessen te bedenken waarin afval als grondstof wordt beschouwd.

Info & tickets voor de workshop 'Remix Bozar'

 

Met: ​​​​​​​

Food Waste Biomaterial Makers / Fab Lab Barcelona
kunstenaar
Grow Your Own Cloud
kunstenaar
Sorawut Kittibanthorn
kunstenaar
Theresa Schubert
kunstenaar
Yuning Chan
kunstenaar
Tom Hartley, Yuning Chan & Yishan Qin
kunstenaar
New Heroes/Biobased Creations
kunstenaar
Halsey Burgund & Francesca Panetta
kunstenaar
Tomo Kihara
kunstenaar
Matthew Biederman
kunstenaar

Literatuur

Kunsten, wetenschap & technologie

Symposium

2021-2022

Focus On Slovenia

Praktisch

Location

BOZARLAB

Ravensteinstraat, 23 1000 Brussel

Je bent verplicht een mondmasker (iedereen vanaf 6 jaar) te dragen en een Covid Safe Ticket ((iedereen vanaf 16 jaar) te hebben voor al onze tentoonstellingen, inclusief schoolbezoeken. Meer info op de 'Jouw bezoek' pagina.


Wanneer je een ticket koopt met je Museumpassmusées, hoef je vanaf 3 december niet meer langs Bozar Tickets te gaan. Je krijgt direct een geldig e-ticket in je mailbox waarmee je (samen met je museumpas) langs de hoofdingang van Bozar direct naar de tentoonstelling kan gaan.
​​​​​​​


Dit project kreeg subsidies van het STARTS initiatief van de European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme onder de Subsidieovereenkomst No 732019.

​​​​​​​​​​​​​​

Tarieven

Standard

8 -

+65

6 -

< 30 year

4 -

-6

0 -

MUSEUMPASSMUSEES***

0 -

Prof/Leraar***

4 -

IM/VT***

4 -

ICOM***

0 -

THALYS CLUB(+)***

4 -

PRESS*** (VVJ, AJP, IFJ, API-IPA, AICA-card)

0 -

BrusselsCard***

0 -

Coproductie

Initiatief

In het kader van

  • Het sloveense voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie