Bozar
Kersnikova Institute
STARTS

Creative Resilience. Collaborate, Create, Innovate

Voor de nieuwe editie van de STARTS Prize stelt Bozar van 3 december tot 9 januari duurzame projecten voor die zijn gegroeid uit samenwerkingen tussen kunst en nieuwe technologieën en die leiden tot maatschappelijke, ecologische en economische innovaties.

Elk jaar beloont de STARTS Prize innovatieve projecten op het snijpunt van wetenschap, technologie en kunst, die een antwoord bieden op de maatschappelijke, ecologische en economische uitdagingen waarmee Europa geconfronteerd wordt. STARTS reikt twee grote prijzen uit, één aan een artistieke creatie die onze kijk op technologie beïnvloedt of wijzigt en één aan een kunstwerk dat is ontstaan dankzij een nooit eerder geziene samenwerking tussen de privésector en de culturele wereld.

Voor deze nieuwe editie zal de tentoonstelling van de STARTS Prize in Bozar inzoomen op verschillende onderwerpen: speculatief design toegepast op voedselverspilling en bioklimatische ontwerpen, de bescherming van natuurlijke soorten, de klimaatverandering, datavervuiling en de nieuwe relaties die ontstaan tussen mens en technologie. Elk project blikt vooruit en draagt zijn steentje bij aan het ontwikkelen van een duurzame samenleving. Stuk voor stuk schetsen ze een toekomstperspectief van wat dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen mogelijk wordt. Dat is iets waar Sloveense kunstenaars al jarenlang in uitblinken, en ter gelegenheid van het Sloveense voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie wijdt de tentoonstelling een hele zaal aan creatieve Slovenen.

Tijdens deze tentoonstelling maak je kennis met de laureaten van de STARTS Prize, de kunstenaars die een eervolle vermelding kregen, de genomineerden en ook met andere verrassende projecten!

​​​​​​​De winnaars van de Starts Prize '21 werden in juni 2021 bekendgemaaktMeer info.

 

Met: 

Food Waste Biomaterial Makers / Fab Lab Barcelona
Grow Your Own Cloud
Sorawut Kittibanthorn
Theresa Schubert
Yuning Chan
Tom Hartley
Yishan Qin
New Heroes/Biobased Creations
Halsey Burgund
Francesca Panetta
Tomo Kihara

kunstenaar

Literatuur

Kunsten, wetenschap & technologie

Symposium

2021-2022

Focus On Slovenia

Praktisch

Location

BOZARLAB

Ravensteinstraat, 23 1000 Brussel

Tickets binnenkort beschikbaar.​​​​​​​

Om een tentoonstelling te bezoeken of een rondleiding te volgen heb je geen Covid Safe Ticket nodig. Lees alle tips om onze tentoonstellingen in alle veiligheid te bezoeken op deze pagina.

 

Dit project kreeg subsidies van het STARTS initiatief van de European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme onder de Subsidieovereenkomst No 732019.

​​​​​​​​​​​​​​

Coproductie

Initiatief

In het kader van

  • Het sloveense voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie