SONY

‘Suprêmes - Audrey Estrougo’

18 Nov.'21
- 20:00

Een krachtige biopic over NTM’s begindagen in de rap

20:00 INTRODUCTIE VAN DE FILM DOOR JOEYSTARR EN DE FILMPLOEG 
20:15 SCREENING VAN DE FILM  
22:30 AFTERPARTY IN C12 – SOUND SYSTEM, GELEID DOOR JOEYSTARR, DJ CUTKILLER EN TÜCO 
(Adres van C12: Grasmarkt 116, 1000 BRUSSEL - evenement alleen toegankelijk met combi-tickets) 

1989. In de buitenwijken van Parijs vond een groep vrienden een uitlaatklep dankzij de hiphopbeweging die net in Frankrijk was aangekomen. Naast het dansen en graffiti spuiten, beginnen JoeyStarr en Kool Shen rapteksten te schrijven die doordrenkt zijn van de woede die in de buitenwijken broeit. Hun opzwepende ritmes en rebelse teksten zetten de menigte al snel in vuur en vlam en ... botsten met de autoriteiten. Maar wat maakt het uit, Suprême NTM was geboren en daarmee maakte de Franse rap een verpletterend debuut!

Audrey Estrougo groeide op tussen Parijs en de Parijse buitenwijken. De wereld van de wijken, maar dan vanuit een vrouwelijk perspectief, was het onderwerp van haar eerste film Regarde moi uit 2008. Ze was toen pas 23 jaar oud.
Hoewel ze erg jong was en geen filmopleiding had genoten, kreeg Estrougo een grote uitdaging aangeboden: de regie van een musical. Toi, moi, les autres, een pittige sociale fabel, kwam uit in 2011. Sindsdien vecht Audrey voor het bestaan van een zeldzame en geëngageerde cinema. In 2013 regisseerde ze zonder enige financiering Une histoire banale, een film over de nasleep van verkrachting. La Taularde, een film over vrouwen in de gevangenis met Sophie Marceau in de hoofdrol, kwam in de zalen op 14 september 2016. Rond diezelfde tijd maakte Audrey haar eerste televisieserie voor Arte met Romane Bohringer: Héroïnes, een sociale komedie in 3 episodes uitgezonden in februari 2017.
Binnenkort komt A la folie, haar zesde speelfilm, uit.

Deze vertoning is een coproductie met Sony, met medewerking van Underdog Production.

Avant-Première – TICKETS
Avant-Première + After Party – TICKETS

Praktisch

Taal

  • Frans

(FR, 2021, DCP, 112')

Tarieven

Standard

14 -

-26

12 -

Co-production