‘Sweet Thing - Alexandre Rockwell’

26 Mei'22
- 20:00

Sweet Thing - Alexandre Rockwell
​​​​​​​De 15-jarige Billie ziet Billie Holiday in haar fantasie als een soort goede fee en ontfermt zich als een moeder over haar broertje Nico. Samen met hun vriend Malik lopen ze weg van huis. Ronddolend zonder ouders in de buurt ontdekken zij tussen boten en spoorwegrails wat vrijheid en betovering is.

Alexandre Rockwell staat bekend als beeldenstormer van de onafhankelijke cinema in de jaren 80 en 90. Na een opleiding aan de Cinémathèque Française ging hij in het begin van de jaren 80 kortfilms regisseren. Zijn eerste langspeelfilm, Lenz, haalde het scherm op de Berlinale van 1982 maar de echte internationale doorbraak kwam er in 1992 met In the Soup. Meer successen oogstte hij met Four Rooms, Somebody to Love en Little Feet. In 2017 werd Rockwell aangesteld tot hoofd regie aan de filmafdeling van de NYU Tisch School of the Arts. Sweet Thing is de eerste film die Rockwell maakte na zijn door recensenten bejubelde en bekroonde Little Feet.

De vertoning wordt voorafgegaan door een inleiding door Ines Eshun.
"Sweet Thing was mijn eerste cinema-ervaring toen de bioscopen weer openden na de lockdowns. Een magische vertoning waar mensen applaus gaven op het einde van de film en nadien op het toilet nog tranen wegpinkten. Deze parel werd volledig gedraaid op 16mm en verdient het om op het grote scherm gezien te worden. De beeldvoering is schitterend, de vertolkingen en soundtrack zijn zowel hartverscheurend als hartverwarmend, en de poëzie is een ode aan het leven zelf."

 

Podiumkunsten

Concerten

Films

Lezingen & Debatten

Maatschappij & actualiteit

Performance

Art Talk

26 → 29
Mei'22

Afropolitan Festival 2022

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels
  • Ondertiteling: Frans Nederlands
  • Originele versie: Engels

(US, 2020, DCP, 93')

Tarieven

Standard

8 -

-26

6 -