‘Three Winters’

21 Maa.'20
- 19:30

Tena Štivičić - Ivica Buljan - Croatian National Theatre

Bij het schrijven van Drie Winters liet Tena Štivičić zich inspireren door haar eigen familiegeschiedenis. Het resultaat is een episch familiedrama dat zich uitstrekt over drie tijdsperiodes en vier generaties van één Kroatische familie. Van de overwinning van Tito’s communistische aanhang in 1945, over het uiteenvallen van Joegoslavië in 1990, tot het kantelpunt van het toetreden tot de EU in 2013. Het stuk toont hoe het lot van een familie vervlochten is met dat van een land; politieke omwentelingen en familiale problemen gaan hand in hand.

Tena Štivičić is een Kroatische toneel- en scenarioschrijver. Ze werd door The Royal Court Theatre en de BBC genomineerd als een van de 50 meest veelbelovende schrijvers in de UK. Drie Winters ging in 2016 in première in het Kroatisch Nationaal Theater in Zagreb.
Ivica Buljan is een sleutelfiguur in het hedendaagse theater in Kroatië en Slovenië, met een internationale carrière als regisseur, auteur, docent en artistiek leider van diverse theaters en festivals. Zijn werk als regisseur legt de nadruk op de aanwezigheid van de acteur en was al te zien op meer dan 30 kunstenfestivals over de hele wereld.

Ivica Buljan

regie

Tena Štivičić

tekst

Aleksandar Denić

scenografie

Ana Savić Gecan

kostuums

Mitja Vrhovnik Smrekar

compositie

Mirna Rustemović

dramaturgie

Sonda4

belichting

Toni Soprano

video

Toni Soprano

fotografie

Vanja Magić

assistent scenografie

Tea Bašić

assitentie kostuums

Roko Grbin

toneelmeester

Višnja Kiš

souffleuse

2019-2020

The International Selection

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Kroatisch
  • Boventiteling: Engels

pauze na 90'