‘Unmuted - Sisterhood’

10 Juli'21
- 17:00

Met Unmuted biedt Bozar een podium aan een dansvoorstelling met een krachtige boodschap, geïnspireerd door de urban dance die in Jamaica ontstond in de jaren ‘70, de Dancehall. Unmuted is een idee van jonge Afro-Belgische danseressen en gemaakt met de steun van MDF-The Label, dat een programma voor residenties en workshops organiseert. De voorstelling buigt zich over actuele vragen zoals hoe belangrijk de weergave van historische feiten is, hoe zwaar het verleden doorweegt en over het deken van stilzwijgen waarmee dat verleden zo lang is toegedekt.Massinda Zinga richtte Sisterhood op, een gezelschap van artiesten uit verschillende disciplines, zowel professionals als amateurs, die met deze voorstelling over het Afrikaanse erfgoed in de Dancehall, het zwijgen willen doorbreken en het stereotiepe beeld van de zwarte vrouw willen ontkrachten en de strijd willen aanbinden met de clichématige beeldvorming over Afrika en de Caraïben. Vóór de voorstelling is er een ontmoeting met de artiesten.
 
MDF-The label is in 2016 opgericht door Massinda Zinga en is een vereniging die een brug wil slaan tussen de verschillende Afro-Caribiaanse dansstromingen in Europa, Afrika en de Caraïben. Ze wil hen de weg naar de bron wijzen om zo de culturele en technische kennis te verbeteren en die dansen en culturen te promoten, om zo te voorkomen dat anderen zich die dansen toe-eigenen en de culturen verschralen. 
 
Massinda Zinga is een artistieke activiste, dance & cultural educator en de choreograaf & artitiek directeur van deze voorstelling. Ze is gespecialiseerd in het zoeken naar Afrikaans erfgoed bij Afro-Caribische culturen.

Met: Betina Kashiama, Laura Mengato Handjole, Cristine Tshimanga Kapinga, Nadège Utshinga Kioso-Londa, Marie-Paule Mugeni Uwamahoro, Marrie Abwao, Ronel Djimadoumadji

Performances

Concerten

Films

Lezingen & Debatten

Maatschappij & actualiteit

Performance

Art Talk

Met kinderen en jongeren

9 → 11
Juli'21

Afropolitan Weekend

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Geluidsniveau

Niveau 1 ≤ 85 db

De voorstelling zal worden voorafgegaan door een visuele presentatie van het project.

Organisatie: MDF-The label/ Choreograaf & artistiek directeur: Massinda Zinga/ Artistiek assistent: Chris Lange, Muzikaal componist: Joycie Ruba/ Fotograaf: Art by Malkia/ Projectpartner: Africalia/ Structurele partner: DGD, Afrika Museum/ Artiesten: Betina Kashiama, Laura Mengato Handjole, Cristine Tshimanga Kapinga, Nadège Utshinga Kioso-Londa, Marie-Paule Mugeni Uwamahoro, Marrie Abwao, Ronel Djimadoumadji.

Tarieven

Standard

8 -

-26

6 -

Partners

  • MDF the Label asbl