‘Všechno bude (Winter Flies) - Olmo Omerzu’

8 Sept.'20
- 21:30

BOZAR OPEN AIR CINEMA X BRIFF

Houd er rekening mee dat tickets die niet uiterlijk 10 minuten voor aanvang van de vertoning opgehaald zijn, weer ter beschikking komen bij de ingang. Er zal een wachtlijst zijn voor mensen die zonder registratie op de avond zelf aanwezig zijn.
 

Vertoond in het kader van het Brussels International Film Festival.

​​​​​​​
​​​​​​​Twee jongens, de ondeugende en zelfzekere Mára en de enigszins excentrieke Heduš, trekken op avontuur met de auto. Mára wordt binnenkort ten slotte vijftien. Een sfeervolle en pretentieloze roadmovie over de vliegen die zelfs in de winter af en toe rondzoemen, en een verhaal dat vertelt over de ongrijpbare band van de jeugdvriendschap en het onstuitbare verlangen om iets te beleven, ook al weet je niet precies wat. Winnaar van de prijs voor beste regie op het internationale filmfestival van Karlsbad 2018. 

  

De Sloveense cineast Olmo  Omerzu  begon als redacteur voor het stripmagazine Stripburger. De eerste kortfilm die hij regisseerde, Almir (1998), was een productie van RTV, de Sloveense openbare omroep. Zijn langspeeldebuut, het drama A Night Too Young (Příliš mladá noc, 2012), ging in première op Berlinale Forum. 

​​​​​​​

Op de dag van het event zelf kijken we of de huidige situatie en maatregelen het al dan niet toelaten het event te laten doorgaan. In geval van annulatie, wordt iedereen die ingeschreven is meteen verwittigd.

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Taal

  • Tsjechisch
  • Ondertiteling: Engels

(2018, CZ/SVK/PL/SVN, 85', digital file)

​​​​​​​Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.
​​​​​​​
Een comfortabel deken of een kussen meenemen om warm te blijven wordt aangeraden. De avonden kunnen hier fris zijn. Door de huidige covid-19 situatie kunnen we dit helaas niet zelf verzorgen.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​