‘What You Didn’t Know Existed’

1 → 7
Apr.'20

Endangered Food from around the World

Omdat onze partners door de maatregelen tegen het Coronavirus niet naar Brussel kunnen reizen, zijn we genoodzaakt dit evenement te annuleren. Meer informatie

Het immaterieel cultureel erfgoed aan voedsel in Europa is rijk, maar onderbelicht. De voorbije 60 jaar zijn duizenden graan-, fruit-, groente- en diersoorten langzaam maar zeker uit onze velden en ons eetpatroon verdwenen, net als bepaalde brood- en kaassoorten.

De wereldwijde Slow Food-beweging wil de rijkdom aan voedingswaren veilig stellen, als uniek genetisch, cultureel, maatschappelijk en economisch erfgoed. Met haar Ark of Taste-project brengt de beweging lokale eetgewoonten in kaart die dreigen te verdwijnen in Europa en de wereld.

Salon Europa verwelkomt de interactieve tentoonstelling What You Didn't Know Existed. Endangered Food from around the World. Je krijgt er de kans een aantal zeldzame etenswaren te ontdekken die opgenomen zijn in de Ark of Taste van de Slow Food-beweging en maakt er kennis met het Europese gastronomische erfgoed dat in de vergetelheid dreigt te raken.

Praktisch

Location

Glasramenzaal

De tentoonstelling maakt deel uit van Food is Culture, een project van Slow Food samen met haar partners Europa Nostra, Kinookus, Nova Iskra Creative Hub, Transpond AB en deels gefinancierd door het Creative Europe Programme of the European Union, in samenwerking met de Fondazione CRC di Cuneo.   

Steun

  • Fondazione CRC
  • medegefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie

In het kader van

  • 2018 European Year of Cultural Heritage