Oxfam Belgie Belgique

‘Will the European Green Deal address Carbon Inequality?’

18 Feb.'21
- 19:00

Online event

Achter de klimaatcrisis gaan extreme ongelijkheden schuil. De rijkste 10%  stoot namelijk zoveel CO2 uit als de armste 90% van de bevolking. Met haar Green Deal wilt de Europese Commissie van Europa het eerste klimaat-neutrale continent maken. Enkel als de Green Deal ook sociaal is, zal ze voor een frisse wind zorgen, en meer zijn dan een rookgordijn. 


We starten de avond met een keynote door econoom en antropoloog Dr. Jason Hickel, die ons vertelt waarom we een Green Deal zonder groene groei nodig hebben.

 

Daarna gaan we in debat over de verantwoordelijkheden van de EU tegenover de slachtoffers van klimaatongelijkheid. Een panelgesprek met: Saskia Bricmont (Europees Parlementslid), Adélaïde Charlier​​​​​​​ (Youth4Climate), Marc-Olivier Herman (Oxfam International) en Laurence Tubiana (CEO European Climate Foundation). Gemodereerd door Barbara Debusschere (De Morgen).  Het gesprek wordt aangevuld door videoboodschappen van klimaatactivisten Vanessa Nakate (Oeganda) en Marinel Sumook Ubaldo (Filipijnen).

 

Tijdens de Q&A sluiten Vanessa Nakate, Marinel Sumook Ubaldo en Jason Hickel virtueel aan.


In het kader van dit debat kan je de film Welcome to Sodom gratis bekijken. Hij blijft gedurende de hele dag beschikbaar. 

2020-2021

BOZAR x Klimaat

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Taal

  • Engels

Dit evenement is tot stand gekomen met financiële steun van de Europese Unie. De inhoud van dit evenement valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van Oxfam Solidarité en kan in geen geval worden beschouwd als een weerspiegeling van het standpunt van de Europese Unie. ​​​​​​​

 

Online event.

Je kunt dit online evenement vanaf 18/02 - 19:00 bekijken op onze websiteFacebook en YouTube.