‘Zappa - Alex Winter’

2 Dec.'23
- 19:00

▷▶︎▷ Wil je voor een prikje je plezier verdriedubbelen?
​​​​​​​Een combiticket waarmee je alle events rond Frank Zappa kan bijwonen is te koop voor 46 euro; je bespaart 10 euro!


Regisseur Alex Winter brengt een eerbetoon aan de buitengewone artiest Frank Zappa met een documentaire gebaseerd op nooit eerder vertoonde archieven. Zes jaar lang kreeg Alex Winter onbeperkt toegang tot de 'kluis' met allerlei beelden en video's over de muzikant: het hele archief werd gedigitaliseerd dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne die meer dan 10.000 fans van de muzikant bij elkaar bracht. Al deze archieven en de interviews met Zappa's familie en muzikale medewerkers hebben bijdragen aan de realisatie van Zappa

Alex Winter is een regisseur, scenarioschrijver en acteur die heeft gewerkt in film, televisie en theater. Hij kwam de entertainmentwereld binnen als kindacteur. Zijn filmcredits omvatten Freaked (1993) en Fever (1999), dat vertoond werd tijdens de Quinzaine des cinéastes in Cannes. Winter is de oprichter van Trouper Productions, dat zijn documentairewerk ondersteunt. Tussen 2019 en 2020 bracht Winter drie langspeeldocumentaires uit: Panama Papers, Showbiz Kids en Zappa. Zijn meest recente werk, The Youtube Effect (2022), ging in wereldpremière op het Tribeca Film Festival.

Na de documentaire vindt een panelgesprek plaats met als thema: “Who was Frank Zappa?”. Co de Kloet, Pamela Des Barres, Ben Watson en Robert Martin nemen deel aan het gesprek, gemodereerd door Zjakki Willems.

Concerten

Films

Jazz

Festival

2 + 3
Dec.'23

Zappa. Yes. Yes. Yes.

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Originele versie: Engels

Tarieven

Standaard

8 -

< 30 jaar

6 -

Kaart : Verhoogde tegemoetkoming / EU Disability

6 -