‘Zappa. Yes. Yes. Yes.’

2 + 3
Dec.'23

Commemorating the life and work of a free artist

▷▶︎▷ Wil je voor een prikje je plezier verdriedubbelen?
​​​​​​​Een combiticket waarmee je alle events rond Frank Zappa kan bijwonen is te koop voor 46 euro; je bespaart 10 euro!


Naar aanleiding van de 30e verjaardag van het overlijden van Frank Zappa presenteert Bozar een divers tweedaags programma met talks, concerten, een kleine tentoonstelling en films over deze excentrieke rockmuzikant en zijn unieke persoonlijkheid.

Zappa was veel meer dan alleen maar een geniale componist of een virtuoze muzikant. Hij was ook een trendsetter of avant-gardist, een koppigaard en bovendien een selfmade man, die al heel vroeg in zijn carrière zijn financiële belangen autonoom begon te behartigen. Al deze facetten maken van Zappa de unieke persoonlijkheid en legende die vandaag blijft inspireren. 

Bozar heeft een speciale band met Zappa want in 1970 speelde hij een concert met de (vernieuwde) Mothers of Invention in het Paleis voor Schone Kunsten. De bekende muziekfotograaf Herman Selleslags legde de avond vast op een aantal legendarische foto’s. Je kan zijn foto’s, naast die van concertfotograaf Jean-Luc Tanghe gaan bewonderen in een kleine tentoonstelling in onze Fumoirs. “Without deviation progress is not possible”, zei Zappa ooit. Wel, Bozar zal in full deviation modus gaan op 2 en 3 december.

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Geluidsniveau

Niveau 3 ≤ 100 db. Gratis oordopjes.