Les Grandes Conférences Catholiques

‘ZKH Prins Hassan van Jordanië’

19 Okt.'20
- 20:30

Van vernedering naar tot menselijke waardigheid

Prins El Hassan Bin Talal van Jordanië, de jongste broer van de voormalige Koning Hoessein, was van 1965 tot 1999 diens troonopvolger en is de oom van de huidige Koning Abdoellah II. Hij is een groot voorvechter van interreligieuze dialoog, voornamelijk tussen de drie abrahamitische godsdiensten.
Prins Hassan studeerde aan de universiteit van Oxford en is naast geassocieerd lid van de Académie française des Sciences morales et politiques ook doctor honoris causa aan tal van universiteiten. De prins richtte in 1994 het Royal Institute for Inter-Faith Studies op in Amman. Prins Hassan is bereid om ons zijn visie op de zoektocht naar vrede via interreligieuze dialoog toe te lichten. Zijn aandacht gaat eveneens uit naar het lot van christenen in het Heilige Land en de Arabische wereld.

De lezing van ZKH Prins Hassan van Jordanië zal ons 90ste seizoen inhuldigen. Prins Hassan heeft als titel voor zijn lezing gekozen : “Van vernedering naar tot menselijke waardigheid”

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Als u uw abonnement wilt verlengen, of bent u geen abonnee, maar wenst u een nieuw abonnement, gelieve dan het secretariaat van Grandes Conférences Catholiques te contacteren via gcc@grandesconferences.be of per telefoon 02 543 70 99  (alle weekdagen van 9u tot 12u)