Headphones in the exhibition

Gepubliceerd op - Luc Vermeulen

6 gevarieerde playlists speciaal voor jou

Een nieuw muziekseizoen betekent een heleboel nieuwe ontdekkingen, zowel artiesten, projecten als werken. En die zijn allemaal zo veelbelovend dat het soms niet meevalt om te kiezen. Om je daarbij een handje te helpen hebben we 6 gevarieerde playlists samengesteld. Gebaseerd op onze programmatie, dompelt elke playlist je onder in een specifieke sfeer. Laat je charmeren door uiteenlopende muziekgenres en maak daarna de artiesten live mee in Bozar. Drie, twee, één: press play!

Playlist Groovy Beats

Er gaat niets boven zinderende muziek die je lichaam verleidt om te bewegen. Deze playlist zit vol strakke ritmes, muziek die je voortstuwt en zin geeft om non-stop mee te wiegen of de maat mee te tikken.

Met Glass Museum, Echo Collective, Aka Moon, György Ligeti, Niladri Kumar…

Playlist Romantic Delights

Deze playlist is op maat van liefhebbers van symfonische orkesten, koperblazers die galmende akkoorden spelen, lyrische strijkers en vingervlugge pianisten. Laat je verrassen door romantische composities, maar ook door veel andere werken…

Met het Chineke! Orchestra, Hilary Hahn, Gustav Mahler, Richard Strauss, Bernard Herrmann…

Playlist Unwind

Als achtergrondmuziek tijdens het werk of om ‘s avonds lekker bij in te dommelen, deze playlist weeft betoverende, zijdezachte klanken om je heen. Wist je dat ambient perfect samengaat met piano, de parelende klank van de kora uit de Mandingue-traditie en oude polyfonie? Luister en oordeel zelf.

Met Nils Frahm, Ballaké Sissoko, Jeff Mills, het Latvian Radia Choir, Philip Glass, het Huelgas Ensemble…

Playlist Extreme Sounds

Wie een tegenwicht wil voor zachte melodieën, kan zich aan deze gedurfde klankexperimenten wagen die de grenzen opzoeken van stijlen, genres en van het medium muziek zelf. Hier hebben we artiesten verzameld die dol zijn op experimentele elektronische muziek, free jazz, moderne klassieke muziek en hedendaagse muziek. De aangewezen plek om je zintuigen aan te scherpen en je horizon wil verruimen.

Met Jeff Mils, Pierre Boulez, Vanessa Porter, George Benjamin…

Playlist Women Compose, Play & Sing

Dit seizoen richten we de schijnwerpers op vrouwen in de muziekwereld. Op deze playlist vind je werken van vrouwelijke componisten uit alle periodes, en opnames van bijzonder getalenteerde zangeressen en vrouwelijke instrumentalisten en orkestleiders. Ontdek je nieuwe favoriete artiesten en kom ze daarna bij ons live beluisteren.

Met Dianne Reeves, Laurie Anderson, Rebecca Clarke, Angélique Kidjo, Charlotte Bray…

Playlist In Czech Lands

Met Focus on Czechia stelt Bozar scherp op Tsjechië en grasduinen we in de bruisende artistieke creativiteit in dat land. Het programma is multidisciplinair en bestaat uit film, een tentoonstelling met hedendaagse kunst en tal van concerten.

Met de doordringende stemmen van het traditionele ensemble Grunik, de grootste Tsjechische orkesten, het wereldberoemde strijkkwartet Pavel Haas, mezzo Magdalena Kožená, en werk van de componisten Dvořák en Janáček.

Hebben onze playlists je nieuwsgierig gemaakt? Neem dan een duik in ons programma en vind er al je favorieten terug.