Gepubliceerd op

Auteur Mazen Maarouf (Palestina/IJsland) in gesprek met Chris Keulemans

Met de video-interviewreeks Repairing the future wil Bozar het denken over de toekomst een nieuwe impuls geven door wetenschappers, kunstenaars en denkers uit verschillende disciplines aan het woord te laten. Er is aandacht voor economie, ecologie, mobiliteit, architectuur, maar ook voor de schoonheid en de troost. Deze keer gaat journalist Chris Keulemans  in gesprek met auteur Mazen Maarouf.

Repairing the future

Dit artikel kadert in

Repairing the Future

Gesprek in het Engels met Nederlandse, Franse en Engelse ondertitels beschikbaar.

Dit interview werd opgenomen voor de ontploffing in Beiroet op 4 augustus.​​​​​​

Mazen Maarouf (1978) is een Palestijnse-IJslandse schrijver, dichter, vertaler en journalist. Hij is de zoon van Palestijnse vluchtelingen en groeide op in Libanon. Hij publiceerde al drie poëziebundels die vertaald werden naar verschillende talen. Zijn kortverhalenbundel Grappen voor de schutters werd bewierookt door zowel lezers als pers en verscheen in 10 talen.

Author Mazen Maarouf in conversation with Chris Keulemans
© Bozar

“Wat ik positief vond aan de lockdown was dat er plots al die kunstenaars waren die ervoor nooit kunst hadden gemaakt. En toen kwamen ze opeens met die video's op de sociale media, videokunst die heel ongeforceerd en creatief was. Het zette mensen aan om hun creatieve kant te onplooien en dat was een van de goeie dingen. Kunst, lezen, communiceren met mensen, verhalden delen... dat zijn allemaal goede manieren om de horror en het trauma te verzachten."

"Zonder sociale rechtvaardigheid kan je geen enkele toekomst binnenstappen."