Gepubliceerd op

BNP Paribas Fortis viert zijn 200ste verjaardag

BNP Paribas Fortis, al vele jaren structurele en trouwe partner van het Paleis voor Schone Kunsten, vierde op 28 september zijn tweehonderdste verjaardag. Bozar deed mee aan de festiviteiten door de grote bankinstelling een muurschildering te schenken en een jong Belgisch jazztrio uit te nodigen om in het gebouw op te treden.

Dit artikel kadert in

Meaningful Partnerships

Op 28 september vierde BNP Paribas Fortis zijn 200e verjaardag in zijn nieuwe zetel naast het Paleis voor Schone Kunsten. Voor deze uitzonderlijke gelegenheid heeft Bozar zijn partner een muurschildering aangeboden, Het kosmische bal, ontworpen door Marie Mahler en Gaspard Ryelandt, die de eerste verdieping van het nieuwe gebouw van de bank zal sieren. Geïnspireerd door de Art Nouveau, vertegenwoordigt de muurschildering alle artistieke disciplines die Bozar aanbiedt en de diversiteit van het publiek. Begeleid door een jong Belgisch jazztrio bestaande uit Eliott Knuets, Vincent Mardens en Jonathan Collin, maakte een live optreden van de twee artiesten voor zo'n 1.500 gasten de avond compleet.

Het evenement was een herinnering aan de nauwe banden tussen BNP Paribas Fortis en Bozar, die een gemeenschappelijk belang delen in creativiteit en innovatie ten voordele van de maatschappij en die jongeren de kans geven om hun talenten te ontwikkelen of hun toegang tot cultuur te vergemakkelijken.

Bozar dankt BNP Paribas Fortis voor zijn blijvende steun en wenst de instelling een heel gelukkige verjaardag!