Gepubliceerd op

Briana Ashley Stuart: Stepping - Freedom in Form

Kunnen zang en lichaamspercussie de wereld veranderen? Briana Ashley Stuart vertelt over de opmerkelijke geschiedenis van stepping, de kunst van lichaamspercussie die nauw verbonden is met de geschiedenis van de Afro-Amerikanen in de Verenigde Staten.

Singing Brussels

Dit artikel kadert in

Singing Brussels Live Streaming & Talks

Kunnen zang en lichaamspercussie de wereld veranderen? In haar autobiografisch relaas vertelt Briana Ashley Stuart over de opmerkelijke geschiedenis van stepping, de kunst van lichaamspercussie die nauw verbonden is met de geschiedenis van de Afro-Amerikanen in de Verenigde Staten. Deze fascinerende danseres en verhalenvertelster onthult hoe lichaam en stem gebruikt kunnen worden om innerlijke vrijheid te uiten en individuele en collectieve identiteiten af te tasten.

Briana Ashley Stuart komt oorspronkelijk uit Detroit (Michigan) en is een internationaal bekende danseres, lerares, choreografe en onderneemster. Na het behalen van haar bachelor Danskunst aan de universiteit van Michigan trad ze op met de gezelschappen SJEwing & Dancers, StepAfrika! (het eerste dansgezelschap ter wereld gewijd aan de kunst van stepping) en Zikit. Briana Ashley Stuart tekende voor de choreografie van het stuk her(e) van Dalilla Hermans dat in 2020 in NTGent werd opgevoerd en is momenteel artist in residence bij Citylab – Pianofabriek.