Hockney

Gepubliceerd op

De Nationale Loterij brengt Bozar in beweging

Ieder jaar op rij is de Nationale Loterij, dankzij haar spelers, een van de grootste financiële ruggensteunen voor Bozar. Maar we weten ondertussen dat 2020 niet zomaar een jaar was. Dankzij de steun van onze partners zijn we erin geslaagd om herop te starten, alles draaiende te houden, maar vooral ons publiek weer te kunnen geven waar ze zo lang op gewacht hebben. De Nationale Loterij zorgde er mee voor dat we twee mooie projecten nog meer kleur konden geven: de dubbele David Hockney tentoonstelling en de opstart van het muziekseizoen ’21-’22.

Let’s get things moving: een beweeglijk muzikaal seizoen 

Dit seizoen staat alles in het teken van beweging in het Paleis voor Schone Kunsten. Met een muzikaal programma vol klinkende namen en nieuwe ontdekkingen, jong talent en gevestigde waarden, heeft Bozar al een mooi eerste deel van het seizoen achter de rug. Onder meer Patricia Kopatchinskaja, Grigory Sokolov en Wynton Marsalis zijn de revue gepasseerd. Muziek heeft ons weer kunnen beroeren, ontroeren en in beweging zetten.

 

“Het is hartverwarmend om te zien hoe onze bezoekers weer met volle teugen genieten van  cultuur. Na de lange winterslaap die corona voor de cultuursector betekende, en de dakbrand die er voor Bozar nog eens bovenop kwam, wordt weer duidelijk dat een actieve kunst- en cultuurbeleving er echt toe doet. Onze David Hockney tentoonstelling blijft recordcijfers halen, en het publiek blijft nog steeds onze concerten bezoeken. We willen dan ook de Nationale Loterij oprecht bedanken voor haar extra steun aan deze twee gewaardeerde projecten.” Sophie Lauwers, Algemeen Directeur Bozar

 

David Hockney: een ode aan het leven

‘Love life.’ Dat is de boodschap waarmee Hockney eigenhandig zijn tentoonstelling bij Bozar opent. In David Hockney: Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017 maak je een reis doorheen het gevarieerde oeuvre van de Britse artiest, van een mistroostige dag in Yorkshire in het monumentale Bigger Trees Near Warter, tot zijn meest kleurrijke dubbelportretten. Het tweede luik, David Hockney: De komst van de lente, Normandië, 2020, toont zijn meest recente werk, de iPadschilderijen die hij tijdens de eerste lockdown maakte.

 

"580 jaar geleden werden de moderne loterijen uitgevonden in Brugge en ging deze succesformule in geen tijd de wereld rond. De Nationale Loterij beschouwt zich hiervan de trotse erfgenaam. Een modern bedrijf met stevige roots dat al 87 jaar zorgt voor uw veilig spelplezier, op de meest verantwoorde manier en met het grootste respect voor de speler. Het is dankzij onze spelers dat we jaarlijks meer dan 500 goede doelen kunnen ondersteunen en zo elke dag opnieuw kunnen bijdragen aan een betere en warmere samenleving." Jannie Haek, CEO Nationale Loterij