Gepubliceerd op

Halaqat: Open call voor een residentie voor uitvoerend kunstenaars

Het Goethe-Institut en Bozar starten in 2022, samen met curator en dramaturg Nedjma Hadj Benchelabi, La Bellone en Théâtre Marni, een residentieprogramma voor uitvoerend kunstenaars en zijn op zoek naar maximaal tien gemotiveerde jonge artiesten uit de Arabische wereld en de Arabische diaspora in Europa om elkaar te ontmoeten en in 2022 in totaal zes weken lang creatief actief te zijn in België (juli/augustus en oktober/november in Brussel).

Deze open call richt zich tot uitvoerend kunstenaars met nieuwe voorstellen of projecten die nog in een heel pril stadium verkeren en een idee willen uitwerken rond het idee: ‘Politics of Spaces and Bodies’ (www.bozar.be/nl/kalender/halaqat). Wij aanvaarden solo’s, duo’s en trio’s en staan open voor multidisciplinaire projecten. Elk vorm van uitvoerende kunst komt in aanmerking, de enige voorwaarde is dat in het voorstel het lichaam centraal staat. We zijn met name op zoek naar opkomende artiesten die op zijn minst één professionele productie hebben gemaakt en openstaan voor collectieve uitwisseling en reflectie in een multiculturele context.

De 10 opkomende artiesten die geselecteerd zullen worden, kunnen hun artistieke dialoog uitdiepen, met professionele collega’s samenwerken en zo hun ideeën realiseren. De vorderingen van de projecten zullen tijdens een showcase event voorgesteld worden. Er worden ook momenten ingepland waarbij de geselecteerde artiesten ideeën kunnen uitwisselen en elkaar ontmoeten.

Deadline voor de inschrijvingen: 1 februari 2022

De geselecteerde artiesten zullen hun uitnodiging in maart 2022 ontvangen.

Dit residentieprogramma voor uitvoerend kunstenaars is een onderdeel van het project Halaqat, georganiseerd door het Goethe-Institut en Bozar – het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, en wordt mee gefinancierd door de Europese Unie.