Gepubliceerd op

Herbeleef 4th Stream

Op 4th Stream kan je lokale en internationale artiesten ontdekken die de grenzen van de jazz opzoeken en overschrijden. Tijdens de editie van afgelopen december stonden onder anderen KRANKk, Guillaume Vierset en Mattias de Craene op de affiche. Herbekijk de concerten hier!

Guillaume Vierset

Hij speelt samen met Sharko en Typh Barrow, is leider van het LG Jazz Collective, met o.a. Antoine Pierre en Jean-Paul Estiévenart, en lid van Harvest Group. Welke muziek hij ook speelt, de Belgische gitarist en componist Guillaume Vierset voorziet ze altijd van verfijnde en intelligente muzikaliteit. In Bozar brengen de jonge muzikant en zijn kwartet – dat hij deelt met de uitmuntende Amerikaanse drummer Jim Black – EDGES, een nieuwe EP die de hoekige structuren van rockmuziek combineert met sierlijke, bevrijdende jazzimprovisaties. Houd je klaar voor een reeks nummers boordevol nuances, heerlijke syncopische ritmes en rustige momenten.

Halaqat Impro Session

Wat gebeurt er als je zes artiesten met een brede waaier aan muzikale en culturele achtergronden samenbrengt? De Halaqat Impro Session vormt het slotakkoord van een intense uitwisseling tussen muzikanten die elkaar pas vijf dagen ervoor hebben ontmoet. Ze werden geselecteerd via een oproep om muzikanten uit Europa en de Arabische wereld rond jazz en elektronische muziek samen te brengen. In de dagen voorafgaand aan de sessie zullen zij in Werkplaats Walter, de plaats bij uitstek voor experimentele en avant-garde muziek, vrij improviseren, experimenteren en ideeën uitwisselen.

Belgische muziekliefhebbers kennen vast al de twee deelnemende landgenoten Mattias De Craene (Nordmann, MCI(III)) en Soet Kempeneer. Laat dit het uitgelezen moment zijn om ook de vier overige, zeer getalenteerde en veelbelovende muzikanten van over de Middellandse Zee te ontdekken.

 

Ontdek in dit filmpje wat improvisatie voor hen betekent en hoe ze de jazz verder zien evolueren.