Gepubliceerd op

Hiroko Fukushima and Philip Defrancq

Beethoven Pianoforte Sessions

Hiroko Fukushima koppelt Beethovens overbekende Mondscheinsonate aan een late Haydn, en krijgt het gezelschap van tenor Philip Defrancq in enkele charmante liederen van beide grootmeesters.

Fortepiano of John BROADWOOD (1732-1812) – London 1817

Dit artikel kadert in

Beethoven Pianoforte Sessions

Programma

Joseph Haydn 1732-1809
Piano-forte sonata in E-flat major, Hob. XVI:49  
Selection from original canzonettas Hob. XXIVa & XXVIa 

  • Pleasing pain
  • Sailor's song
  • She never told her love
  • Piercing eyes  

Ludwig van Beethoven 1770-1827
Klaviersonate Nr. 14 in cis-Moll, op. 27 Nr. 2, “Mondschein”
An die Ferne Geliebte, op. 98  

Biografieën

Hiroko Fukushima studeerde piano aan de Elisabeth University in Hiroshima, Japan. Na het behalen van haar masterdiploma, ging ze kamermuziek en pianoforte studeren bij Boyan Vodinitcharov en Piet Kuijken in België. Hiroko Fukushima heeft zich na haar studies ontpopt tot een veelzijdige muzikante die optreedt in BOZAR, Flagey en veel meer. Ze is lid van ensembles als Trio Horta en Trio Ocells. Naast haar concertbezigheden, geeft ze les aan de Kunsthumaniora Brussel en aan de Academie Zaventem.

Tenor Philip Defrancq studeerde aan conservatoria van Brussel, Leuven, Gent en London en staat al meer dan 30 jaar op de (inter)nationale podia. Zijn repertoire bestrijkt zowel de oude muziek al de nieuwe muziek. Ook heeft hij een voorliefde voor opera. Hij werkte mee aan verschillende producties van muziektheater Transparant en je kon hem verschillende keren aan het werk zien in Opera Ballet Vlaanderen.