Beethoven Pianoforte Sessions

Fortepiano of John BROADWOOD (1732-1812) – London 1817

Muziek van Beethoven, zoals die destijds zou moet hebben geklonken! In het kader van de tentoonstelling HOTEL BEETHOVEN kan je tijdens de Beethoven Pianoforte Sessions de subtiele klankkleur van de pianoforte ontdekken, de voorloper van de moderne piano.

Tijdens deze streamingreeks, toveren artiesten van wereldfaam, gespecialiseerd in historische uitvoeringspraktijk, zoals Olga Pashchenko en Piet Kuijken, maar ook jonge talenten unieke kleuren uit de pianofortes van onze tentoonstelling HOTEL BEETHOVEN en imponeren je met de tijdloze schoonheid van de muziek van de Duitse grootmeester.

Ontdek op deze pagina de video van elk concert, het programma van de gespeelde werken en de biografie van elke artiest. Geniet van de concerten!

Olga Pashchenko
Olga Pashchenko
Beethoven Pianoforte Sessions

Gepubliceerd op

Olga Pashchenko

In BOZAR speelt ze de imposante Hammerklaviersonate van Beethoven op de Graf- en Broadwood- pianofortereplica’s van Chris Maene.

Wouter Valvekens
Wouters Valvekens
Beethoven Pianoforte Sessions

Gepubliceerd op

Wouter Valvekens

Deze jonge pianist studeerde in Antwerpen, Londen en Brussel en verwent je met een intieme sonate van Beethoven en de onvergetelijke Fantasie van Schumann.