A tribute Chick Corea

Gepubliceerd op

Hommage aan Chick Corea

1941-2021

De Amerikaanse jazzpianist en componist Chick Corea is op 79-jarige leeftijd overleden aan een zeldzame variant van kanker. De jazzwereld verliest hiermee een van zijn grootste iconen.

Tijdens zijn rijke carrière werkte Chick Corea samen met legendarische jazzgrootheden als trompettist Miles Davis, pianist Herbie Hancock en bassist Stanley Clarke. Hij werd maar liefst 65 keer genomineerd voor een Grammy Award, waarvan hij er 23 kon verzilveren. Hij vernieuwde de jazz in de jaren 70, toen hij Return to forever oprichtte, waarmee hij een van de grote pioniers van de fusion werd. Hij bewandelde veel stilistische paden, en kon genres mengen als geen ander, waarbij hij steeds nieuwe mogelijkheden van de piano exploreerde.

Chick Corea was verschillende malen te gast bij BOZAR. In 2015 dialogeerde hij met die andere pianolegende Herbie Hancock en in 2018 trakteerde hij het publiek op een intens recital met eigen werk en standards, waarin hij ook Mozart en Bartók wist te mengen. Normaal zou hij ook op 11 maart 2020 in onze grote zaal hebben geschitterd, maar het was het eerste concert dat we moesten annuleren door de coronacrisis. We willen onze steun betuigen aan zijn familie, vrienden en alle muziekliefhebbers die getroffen zijn door dit grote verlies.