Gepubliceerd op - Sam Veroone

Lentedagen bij Bozar

Vakantie is meer dan enkel luieren in de zetel. Onze leuke bezoekersgidsen voor kinderen en interactieve expo's zullen zowel jong als oud kunnen fascineren. Geef wat pit aan je vrije dagen en kom met de hele familie een bezoek brengen aan uiterst interessante tentoonstellingen en evenementen!

De bezoekersgidsen vind je in de exporuimtes en hieronder in digitale versie. Begint het al te kriebelen?!

Ons aanbod:

Bozar viert 100 jaar surrealisme met een tentoonstelling rond de beroemde avant-gardestroming in België. De eigenzinnige surrealisten in België gaan voorbij aan het louter esthetische – ze willen de wereld transformeren met hun subversieve kunst. 

Beroemd Belgisch kunstenaar James Ensor was veel meer dan schilder van maskers en geraamten. Hij was niet alleen een begaafde schrijver, maar ook een grote muziekliefhebber en componist. Daarom brengt Bozar hulde aan de man uit Oostende met een tentoonstelling die al zijn facetten in de verf zet.

Yannick Sas

De expo schetst het atypische parcours van de Belgische cineaste, schrijfster en kunstenares. Van het prille begin in Brussel tot de Mexicaanse woestijn, van haar allereerste films tot haar laatste installaties in 2015. Dit is de eerste grote tentoonstelling met unieke en nooit eerder vertoonde beelden, productie- en werkdocumenten uit haar archief.

© Julie Pollet

Bozar nodigde vijf kunstenaars uit om kunstwerken te creëren die je kan ontdekken in Augmented Reality (AR). De werken zweven rondom de Kunstbergwijk. Ontdek de acht surrealistisch geïnspireerde kunstwerken op de gevels van gebouwen in en rond het Paleis. Klik hier voor meer info en om 'BozAR Surrealism' app te downloaden.

Bozar is verheugd om elke dag opnieuw iedereen met open deuren te ontvangen voor een concert, film, expo of andere boeiende activiteit die creativiteit en zintuigen doen prikkelen!

Kijk voor meer info naar onze agenda via onderstaande button.