‘Chantal Akerman. Travelling’

Nu →
21 Juli'24

Deze expo schetst het atypische parcours van de Belgische cineaste, schrijfster en kunstenares Chantal Akerman (Brussel 1950 - Parijs 2015). Van het prille begin in Brussel tot de Mexicaanse woestijn, van haar allereerste films tot haar laatste installaties in 2015. Dit is de eerste grote tentoonstelling over de Brusselse artieste, met unieke en nooit eerder vertoonde beelden, productie- en werkdocumenten uit haar archief. Je volgt alle etappes van haar carrière doorheen de jaren en plaatsen die Akerman heeft doorkruist en gefilmd. Ze ging er aan de slag met uiteenlopende media als film, televisie, tekst en installatie. Chantal Akerman was een inspiratie voor een hele generatie. Ze blijft een voorbeeld voor heel wat regisseurs en artiesten vandaag. Verwacht je aan een reis vol beelden en archieven – van het burleske tot het tragische, van de intimiteit van een slaapkamer tot de woestijn. 

Van 15 maart tot 21 juli brengt CINEMATEK een volledige retrospectieve van de films van Chantal Akerman en daarenboven een selectie films die voor haar belangrijk waren.
Een aangepaste versie van de tentoonstelling zal worden gepresenteerd in het Jeu de Paume, Parijs van 28 september 2024 tot 19 januari 2025.

Ontdek een boeiend programma van films, talks en concerten in het kader van deze tentoonstelling onderaan deze pagina. Opgelet, wij verbouwen. Check telkens de juiste locatie. 
Wil je deze tentoonstelling opnieuw bezoeken? Gebruik dan de kortingscode ter waarde van 2 euro die je automatisch ontvangt bij de aankoop van een ticket. 

Groepsbezoeken en rondleidingen

Rondleidingen

30 Juni'24
- 14:00

Rondleidingen in gebarentaal - Chantal Akerman : Travelling (LSBF)

Groepsbezoeken en rondleidingen →

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

📖

De catalogus Chantal Akerman. Travelling is te koop bij Bozar Bookshop by Walther König.
​​​​​​​Deze catalogus werd uitgegeven door Bozar-Paleis voor Schone Kunsten, Jeu de Paume & Lannoo


De tentoonstelling is toegankelijk voor personen met een mobiele beperking met hulp van het onthaalpersoneel van Bozar. Twee zalen van de tentoonstelling zijn niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit vanwege de complexiteit van het historische gebouw.

We vragen je om je bezoek vooraf te melden via +32 (0)2 507 82 15 of fieldcoordination@bozar.be. Op die manier kunnen we je zo goed mogelijk informeren en je bezoek ook zo goed mogelijk voorbereiden. 

Meer info over toegankelijkheid

Tarieven

Standaard

16 -

< 30 jaar

8 -

> 65 jaar

14 -

< 18 jaar

2 -

< 6 jaar

0 -

ICOM

0 -

museumPASSmusées

0 -

Perskaarten : VVJ, AJP, IFJ, API-IPA, AICA

0 -

Leraren­kaart - Klasse

8 -

Brussels Card

0 -

Kaart : Verhoogde tegemoetkoming / EU Disability

8 -

Rolstoel

0 -

Begeleider rolstoel

0 -

Nationale Loterij Club

14 -

Thalys Club & Club +

8 -

Raad van Bestuur

0 -