Gepubliceerd op

Open Call voor de STARTS Prize 2022

De STARTS Prize 2022 van de Europese Commissie roept kunstenaars, wetenschappers, technologen, instellingen, laboratoria en bedrijven op om vanaf vandaag hun beste projecten in te dienen.

Zoals elk jaar zijn we ook nu op zoek naar baanbrekende werken op het snijvlak van wetenschap, technologie en kunst die kunnen bijdragen tot wetenschappelijke en maatschappelijke innovatie. Er worden twee prijzen uitgereikt, elk beloond met 20.000 euro: de ‘Grote Prijs - Innovatieve Samenwerking’ gaat naar innovatieve projecten die industrie of technologie en de kunsten combineren, met als doel nieuwe wegen voor innovatie te openen. De ‘Grote Prijs - Artistieke Exploratie’ honoreert artistiek onderzoek en artistieke werken die het potentieel hebben om de manier waarop technologie wordt gebruikt, toegepast of waargenomen, te beïnvloeden of te veranderen. Naast het prijzengeld ontvangen de winnaars de felbegeerde STARTS Prize Trophies en zullen zij in september te zien zijn op het Ars Electronica Festival in Linz, Waag in Amsterdam, de Frankfurter Buchmesse, en diverse andere evenementen bij partnerinstellingen.

Deadline voor de inzendingen: 2 maart 2022

Dien hier je voorstel in 

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de wedstrijd.

De STARTS-prijs van de Europese Commissie wordt gepromoot en beheerd door Ars Electronica, Bozar, Waag, INOVA+, T6 Ecosystems, French Tech Grande Provence en de Frankfurter Buchmesse. De wedstrijd maakt deel uit van het STARTS-initiatief van de Europese Commissie.

Lees meer over de STARTS initiatieven bij Bozar.