Starts Prize

Gepubliceerd op

Open Call voor de STARTS Prize 2023

Kunstenaars, wetenschappers, technologen, instellingen, laboratoria en bedrijven kunnen nu hun beste projecten indienen voor de prestigieuze S+T+ARTS Prize 2023 van de Europese Commissie.

In zijn nieuwe editie heeft de prestigieuze prijs niet alleen een uitgebreid consortium, maar ook een thematische focus. Momenteel ligt de nadruk op sectoroverschrijdende projecten die de ontwrichtende krachten van creatieve gegevens en media-innovatie onderzoeken, alsook op werken die hybride formaten, baanbrekende technologieën of initiatieven voor het vertellen van verhalen in media van de volgende generatie verkennen. Hoewel alle uitstekende voorbeelden van innovatieve samenwerkingen en artistieke verkenningen in S+T+ARTS ten zeerste worden aangemoedigd om hun werken in te zenden, ligt de prioriteit voor 2023 bij innovatieve projecten.

Een selectie van de winnaars van de prijs wordt tentoongesteld tijdens de jaarlijkse tentoonstelling van de STARTS Prize bij Bozar in het najaar van 2023.

Deadline voor inzendingen: 3 maart 2023

Schrijf je hier in
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de wedstrijd.

De STARTS Prize van de Europese Commissie wordt gepromoot en beheerd door Ars Electronica, Bozar, Waag, INOVA+, T6 Ecosystems, French Tech Grande Provence en de Frankfurter Buchmesse. De wedstrijd maakt deel uit van het STARTS-initiatief van de Europese Commissie.

Lees meer over de STARTS-projecten bij Bozar.