Next Generation Please!

Gepubliceerd op

Projectoproep Next Generation, Please!

Kunstenaars, scholen, organisaties en jongerenverenigingen ... Deze oproep is voor jullie! Zin om een artistiek project op touw te zetten rond actuele maatschappelijke uitdagingen? Dan kan het project Next Generation, Please! jouw initiatief buitengewone zichtbaarheid schenken binnen een gerenommeerde cultuurinstelling én tot €5500 euro steun opleveren. Waag dus zeker je kans en stel je voor 21 juni 2021 kandidaat!

Meer dan ooit moeten culturele instellingen tijd, ruimte en middelen vrijmaken voor de nieuwe generaties en hen aanmoedigen vraagtekens te plaatsen bij de uitdagingen waar we als burgers en als samenleving voor staan voor ons gemeenschappelijk welzijn. Laat hun deelname aan een artistiek project nu een uitgelezen kans zijn om hun kritische blik aan te scherpen.

Met Next Generation, Please! wil Bozar een stem geven aan jongeren van 15-26 jaar die zich als bewuste, creatieve en mondige burgers profileren in een samenleving waarin hun meningen en ideeën het waard zijn om gehoord te worden.

Dit jaar zullen 6 projecten worden geselecteerd om deel uit te maken van de 7e editie van Next Generation, Please!. In de loop van het schooljaar zal elke geselecteerde groep samenwerken en hun ideeën, wensen en kennis delen inzake maatschappelijke kwesties en onze gemeenschappelijke toekomst. In de loop van dat proces bouwen ze samen een artistiek project.

Het resultaat van dit proces zal aan het publiek worden gepresenteerd tijdens een interactief festival dat in mei 2022 in Bozar zal plaatsvinden.

Deadline om je kandidaat te stellen: 20 Juni 2021