Singing Brussels Marolles Masterclass

Gepubliceerd op - Luc Vermeulen

Zingen met de glimlach

Ontmoeting met de deelnemers aan Singing Brussels Marolles

Onder het motto "Let's Zing Ensemble" nodigt Singing Brussels Marolles je op 19 juni uit voor een korenparcours door de historische wijk van Brussel, en voor een groot feestelijk concert aan de voet van het Justitiepaleis. Iedereen is welkom om mee te feesten en mee te zingen. Een workshop koorzang was voor ons dé kans om enkele blijgestemde deelnemers te ontmoeten.

Singing Brussels Marolles Masterclass
Olivier Thomas @ Pablo Kharroubi

"Zingen, dat is zelf een instrument worden"

- Anne, 57 jaar

Voor mij is zingen iets fysieks. Als ik zing, word ik zelf een muziekinstrument. Het is mijn lichaam dat zingt, niet mijn hoofd. Ik vergeet mezelf helemaal.

Dit is mijn eerste deelname aan Singing Brussels. Ik ontdekte de videotutorial van het lied Al-Khala door Laïla Amezian en dat gaf me meteen zin om mee te doen met het project. Het is heel fijn om mensen met een andere achtergrond te ontmoeten. 19 juni is een oproep om allemaal samen te zingen. Ik weet niet hoe het allemaal precies zal uitdraaien, maar het idee om allemaal samen komen om te zingen in koor, klinkt alvast geweldig!

Laïla Amezian
Laïla Amezian @ Pablo Kharroubi

"Na 2 jaar corona voelt het zot goed om samen te komen!"

- Gaspard, 41 jaar

Er zijn nog koorfestivals, maar Singing Brussels springt eruit voor mij omdat het zoveel mensen samenbrengt. Dit project brengt een bonte mix van koren en stijlen samen. Na twee coronajaren doet het zot veel deugd te bedenken dat we met meer dan 200 mensen samen zingend door de Marollen zullen stappen. Een opkikker van jewelste!

Ik ben amateurzanger. Ik zing al een paar jaar in het koor van Olivier Thomas. Oliviers repertoire ken ik dus wel, maar ik wou graag aan de groepsrepetitie meedoen om ook de wereld van Laïla te leren kennen. Ik zing niet per se heel goed, maar het ontspant me. Een keer per week zingen doet me enorm veel deugd. Zo kan ik de zorgen van alledag even vergeten.

Singing Brussels Marolles Masterclass
@ Pablo Kharroubi

"Ik zing om het leven te vieren"

- Louiza, 67 jaar

Ik heb vroeger al meegedaan met Singing Brussels. De workshops werden toen geleid door de Engelse tenor Paul Smith. Ik hou van koorzang omdat de harmonie ons verheft. Hoe meer koorzangers, hoe sterker de vibraties. Leven is geluid, vibratie en energie. Ik zing om het leven te vieren. Mindful zingen, dat is spiritualiteit. Als je uit zo'n zangsessie komt, voel je je als herboren en vol vreugde!

The coaches
The coaches @ Pablo Kharroubi

"De schoonheid van harmonie voelen, dat vind ik zalig"

- Erik, 54 jaar

Ik doe mee met Singing Brussels Marolles omdat het een project is dat Brussel en zijn culturele activiteiten in de kijker zet én omdat ik graag in een koor zing. De schoonheid van harmonie voelen, dat vind ik zalig.

Ik ben lid van het Stemmer-koor in Brussel. We traden al eens op in Bozar tijdens een vorige Singing Brussels-editie, en nu komen we terug voor deze speciale editie in openlucht, in de straten van Brussel. Tijdens het slotconcert treden tal van koren op uit zowat heel België en zingen we met z'n allen het slotstuk, samen met het publiek. Ik kijk enorm uit naar dat prachtige moment!

Singing Brussels Marolles Masterclass
@ Pablo Kharroubi

"Muziek is een moment van verbondenheid met jezelf en met de anderen"

- Darlyss

Ik zing al verschillende jaren, zowel solo als in soul- en gospelkoren. Nu heb ik al vier jaar geen muzikaal project meer gehad, dus probeer ik weer volop in de kunstwereld te duiken. Ik zag het bericht verschijnen op social media en besliste om het project te ontdekken. Ik ben hier uit nieuwsgierigheid. 

Voor mij gaat zingen over delen wat er leeft in je hart. Sommige woorden kunnen harten raken en zielen genezen. Zingen in koor versterkt dat gevoel nog. De stemmenharmonie vertienvoudigt de kracht van de muziek.

Ik spoor iedereen aan om op 19 juni te komen, want muziek is een moment van verbinding met jezelf en met de anderen. Ben je op zoek naar zo'n ervaring? Dan is dit hét moment om –  al luisterend of al zingend –  te komen genieten van de muziek.