Atlas of Transitions
Théâtre de Liège

‘Sortir du noir - gaat niet door’

12 + 13
Maa.'20

Mary Jimenez, Bénédicte Liénard & Noma Omran

Sortir du Noir werd bedacht door Mary Jimenez en Bénédicte Liénard. Het werk gaat een scherpe en gevoelige reflectie aan over de realiteit van de migratiestromen, en in het bijzonder over de kwestie van de plicht tot begrafenis. De toeschouwers zitten dicht bij de acteurs op de grond in het zand en zijn omgeven door beelden. Ze worden meegenomen op een bijzondere reis die doet denken aan de tochten van de Harragas (in het literair Arabisch "zij die branden", met andere woorden, figuurlijk gezien, "zij die de grenzen verbranden"). Het werk ontstond rond de verhalen die de twee makers van het project in Tunesië hebben verzameld. De notie van een interactie tussen beeld, geluid en performance staat ten dienste van het delicate onderwerp van de plicht tot begrafenis. Het toneel wordt de plaats waar de ‘vergetenen’ spreken.

Dit evenement (13.03.2020) kan niet plaatsvinden door de situatie rond COVID-19. Wie een ticket heeft ontvangt binnenkort informatie over de te volgen procedure in verband met terugbetaling. 

Ten gevolge van de corona-epidemie, sluit BOZAR in samenspraak met al haar partners vanaf vandaag 13 maart al haar zalen voor het publiek tot 3 april. 

Wat betreft terugbetalingen ontvang je meer informatie per e-mail en/of sms. 

BOZAR TICKETS is gesloten van 14 maart tot 3 april, maar het callcenter blijft open via 02/507.82.00 (dinsdag > vrijdag van 11.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 13.00 tot 19.00 uur, gesloten op maandag). 

Wij danken je voor je geduld.

Noma Omran
compositie , zang
Mohamed Toukabri
vertolker
Estelle Franco
vertolker
Mary Jimenez
beelden , filmmontage , regie
Bénédicte Liénard
beelden , filmmontage , regie
Sabine Theunissen
scenografie
Virginie Surdej
beelden
Aliocha Van Der Avoort
videografie
Kevin Jaspar
algemene leiding

Performances

2019-2020

The International Selection

Praktisch

Location

Terarken

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans Arabisch
  • Boventiteling: Frans

Coproductie