Atlas of Transitions
Théâtre de Liège

‘Sortir du noir - gaat niet door’

12 + 13
Maa.'20

Mary Jimenez, Bénédicte Liénard & Noma Omran

Sortir du Noir werd bedacht door Mary Jimenez en Bénédicte Liénard. Het werk gaat een scherpe en gevoelige reflectie aan over de realiteit van de migratiestromen, en in het bijzonder over de kwestie van de plicht tot begrafenis. De toeschouwers zitten dicht bij de acteurs op de grond in het zand en zijn omgeven door beelden. Ze worden meegenomen op een bijzondere reis die doet denken aan de tochten van de Harragas (in het literair Arabisch "zij die branden", met andere woorden, figuurlijk gezien, "zij die de grenzen verbranden"). Het werk ontstond rond de verhalen die de twee makers van het project in Tunesië hebben verzameld. De notie van een interactie tussen beeld, geluid en performance staat ten dienste van het delicate onderwerp van de plicht tot begrafenis. Het toneel wordt de plaats waar de ‘vergetenen’ spreken.

Dit evenement (13.03.2020) kan niet plaatsvinden door de situatie rond COVID-19. Wie een ticket heeft ontvangt binnenkort informatie over de te volgen procedure in verband met terugbetaling. 

Ten gevolge van de corona-epidemie, sluit BOZAR in samenspraak met al haar partners vanaf vandaag 13 maart al haar zalen voor het publiek tot 3 april. 

Wat betreft terugbetalingen ontvang je meer informatie per e-mail en/of sms. 

BOZAR TICKETS is gesloten van 14 maart tot 3 april, maar het callcenter blijft open via 02/507.82.00 (dinsdag > vrijdag van 11.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 13.00 tot 19.00 uur, gesloten op maandag). 

Wij danken je voor je geduld.

Noma Omran

zang

Mohamed Toukabri
Estelle Franco

vertolker

Mary Jimenez
Bénédicte Liénard

regie

Sabine Theunissen

scenografie

Virginie Surdej

beelden

Aliocha Van Der Avoort

videografie

Kevin Jaspar

algemene leiding

2019-2020

The International Selection

Praktisch

Location

Terarken

Taal

  • Frans Arabisch
  • Boventiteling: Frans

Coproductie

In het kader van

  • Leerstoel Mahmoud Darwish