‘Art Talk: 100 jaar Paleis voor Schone Kunsten’

31 Maa.'22
- 18:00

Brainstorm voor de toekomst

Met: Sophie Lauwers (directrice-generaal Bozar), Daniel Birnbaum (artistiek directeur Acute Art, Londen), Thierry De Duve (professor moderne en hedendaagse kunsttheorie), Melat Gebeyaw Nigussie (algemeen en artistiek directeur Beursschouwburg), Kasia Redzisz (artistiek directeur KANAL-Centre Pompidou) en Liam Gillick (kunstenaar). Het gesprek wordt gemodereerd door Chantal Pattyn.

De afgelopen 100 jaar is onze kijk op kunst – en dus ook op kunsthuizen – ingrijpend veranderd. Sinds Marcel Duchamp & co is kunst wat in een kunstenhuis wordt getoond. Musea zijn plekken geworden waar van alles gebeurt. Het multidisciplinaire en het debat wonnen aan belang. In een razendsnel veranderende wereld staan maatschappelijke kwesties hoog op de agenda: duurzaamheid, ecologie, welzijn, zorg, diversiteit, inclusie, participatie, nieuwe vormen van samenleven… Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality beloven bovendien onze kijk op kunst opnieuw duchtig door elkaar te schudden. 
Kunsthuizen die met beide voeten in de artistieke en maatschappelijke realiteit staan, moeten zichzelf opnieuw zien uit te vinden. Sophie Lauwers, de nieuwe directrice-generaal van het Paleis voor Schone Kunsten, begint met Bozar aan ‘een expeditie tussen het gevestigde en het onbekende’. Tijdens de opening van Project Paleis, een eeuwfeest nodigt ze collega’s uit binnen- en buitenland uit om de toekomst recht in de ogen te kijken. De tentoonstelling Kijk, 100 jaar hedendaagse kunst die kunsttheoreticus Thierry De Duve tijdens Brussel 2000, culturele hoofdstad van Europa, samenstelde vormt het vertrekpunt. Schepen jullie mee in?

Performances

Concerten

Tentoonstellingen

Films

Lezingen & Debatten

Eeuwfeest 1922 – 2022

Praktisch

Location

Bertouille Rotonde

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Taal

  • Engels

Tarieven

Inschrijving / Inscription

0 -