‘Project Paleis, een eeuwfeest’

1 Apr. →
21 Juli'22

In 2022 is het feest bij Bozar. We schrijven 4 april 1922, stadhuis Brussel. Op die dag komt het Paleis voor Schone Kunsten officieel uit de startblokken. De juridische basis voor de bouw en de bijbehorende ambitie van het kunstenhuis zijn een feit. De statuten die dit historische moment vastleggen, vormen het vertrekpunt van het eeuwfeest waarbij de tentoonstelling Project Paleis en een feestelijk programma in april 2022 de aftrap geven. 
Bozar nodigde, samen met curator Wouter Davidts, een tiental kunstenaars uit om deel te nemen aan dit feest door aan de hand van nieuw werk te reflecteren over wat een kunstenhuis als Bozar vandaag én morgen kan zijn. Ze nemen de kunsteninstelling anno nu met terugwerkende kracht onder de loep. We nodigen jou uit om hetzelfde te doen. Reis mee langs enkele fragmenten uit de lange geschiedenis van het Paleis voor Schone Kunsten, waarbij ook enkele werken die er in de loop der jaren te gast waren – geselecteerd door onze artiesten – opnieuw getoond worden. Verwacht geen geschiedenis van het Paleis, maar een artistieke hervertelling en vooruitblik. 

Project Paleis is nog maar het begin van een hele reeks feestelijkheden. Op 4 mei 1928 openden de tentoonstellingszalen van het Paleis voor Schone Kunsten dan eindelijk de deuren voor het publiek. Ruim een jaar later kon je voor het eerst een concert bijwonen in de prachtige Henry Le Bœufzaal. 

 

Geselecteerde kunstenaars: Lara Almarcegui, Sammy Baloji & Johan Lagae & Traumnovelle, Lynn Cassiers, Jeremiah Day, Sylvie Eyberg, Liam Gillick, Auguste Orts, Annaïk Lou Pitteloud, Koen van den Broek, Belgian Institute Graphic Design.

Podiumkunsten

Concerten

Tentoonstellingen

Films

Lezingen & Debatten

Eeuwfeest 1922 – 2022

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Tarieven

Standaard

10 -

< 30 jaar

5 -

> 65 jaar

8 -

< 12 jaar

0 -

ICOM

0 -

museumPASSmusées

0 -

Perskaarten : VVJ, AJP, IFJ, API-IPA, AICA

0 -

Leraren­kaart - Klasse

5 -

Brussels Card

0 -

VT-kaart

5 -

EU Disability card

5 -

Rolstoel

0 -

Begeleider rolstoel

0 -

Nationale Loterij Club

8.50 -

Thalys Club & Club +

5 -

BNP Paribas Fortis

8 -