‘Ben Fury & Hamdi Dridi’

8 + 9
Okt.'20

Neem een duik in de werelden van urban music & dance, in het zog van twee uitzonderlijke artiesten die, elk in hun eigen artistieke taal en universum, de moderniteit van vandaag gestalte geven.
 
Met Actes et Sueurs schotelt Hamdi Dridi je een performance voor met invloeden van zowel hedendaagse dans als hiphop. Zo geeft hij beweging en muziek een ruimtelijke invulling en geeft hij zijn multi-artistieke domein letterlijk gestalte. De performance sluit aan op een bespiegeling die de artiest al in 2014 startte en die vraagtekens plaatst bij handelingen/texturen van hard labeur en hoe de Actes van werkers zich naar de ruimte vertaalt.
 
Mohamed Ben Fury wil met Grandizer op zijn beurt de link tussen breakdance en hedendaagse dans doorgronden. Hij zette zijn eerste artistieke stappen in de Ravensteingalerij, dé Brusselse breakdancelocatie bij uitstek. Sindsdien mocht hij al samenwerken met onder meer Fatou Traoré, Bud Blumenthal en Sidi Larbi Cherkaoui. Deze creatie in samenwerking met electromuzikant Yaska grijpt terug naar verscheidene referenties van beide artiesten en vertaalt de contrasten die ontstaan uit de ambiguïteit van klank en beweging.
 

 

ACTE(S) ET SUEURS - Hamdi Dridi

GRANDIZER  - Ben Fury

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Verplicht reservering. 

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.

Productie

  • Leerstoel Mahmoud Darwish

In het kader van

  • wallonie bruxelles international x tunisie en movements