Bozar
Belgian National Orchestra
Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth

‘Concert Preludium tot de Nationale feestdag 2022’

20 Juli'22
- 20:00

Op woensdag 20 juli worden de feestelijkheden rond de Nationale Feestdag ingezet met een gratis concert. De Amerikaanse violiste Stella Chen, Eerste Laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd voor Viool 2019, zal samen met het Belgian National Orchestra optredenbij Bozar. Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin zullen het concert bijwonen.

Alle tickets werden uitgedeeld via de website van de Kanselarij van de Eerste Minister.
Het concert wordt de avond zelf live uitgezonden op Klara en op donderdag 21 juli om 14u op Eén en op vrt.nu. Daarna blijft het concert een maand beschikbaar op vrt.nu.
Het Belgian National Orchestra stelt een gevarieerd programma voor en zet zoals gewoonlijk een Belgische componist in de kijker, dit jaar is dat Frédéric Devreese. Het concert begint met zijn Tango from Benvenuta suite, gevolgd door het Vioolconcerto van Erich Korngold vertolkt door Stella Chen. De avond wordt afgesloten met Iberia van Claude Debussy.​​​​​​​​​​​​​​

Dit concert wordt georganiseerd door de Koningin Elisabethwedstrijd, in samenwerking met het Belgian National Orchestra en Bozar, dankzij de steun van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister en de Nationale Loterij.

 

Belgian National Orchestra
Antony Hermus
leiding

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL