‘Focus On Germany’

2020-2021

Het culturele programma van het Duitse voorzitterschap van Raad van de Europese Unie nestelt zich in het kader van het Beethovenjaar 2020, dat de 250ste verjaardag van de componist viert. Het biedt een brede waaier aan transversale activiteiten uit alle artistieke disciplines, met een tentoonstelling, concerten, debatten en nog veel meer.

Het Duitse voorzitterschap komt op een moeilijk moment waarop we onze samenleving weer opstarten na corona, en valt samen met een artistiek seizoen waarin BOZAR zich buigt over de link tussen kunst en welzijn. Hand in hand met Ludwig van Beethoven wil BOZAR een cultureel tegengif aanreiken, een vaccin tegen bepaalde nevenverschijnselen van het virus, door aandacht te schenken aan onze mentale gezondheid en sociaal welzijn.

 

De Duitse filosoof T.W. Adorno omschreef Beethovens werk terecht als “wereldtheater” en wees ons erop dat het via Beethovens werk – en dus via de emotionele kracht van het luisteren – is dat we zijn ideeën het best kunnen begrijpen. Het programma is genoemd naar de centrale tentoonstelling, HOTEL BEETHOVEN, en kijkt er naar uit om jou en kunstenaars uit de hele wereld te ontvangen! 
 

Praktisch

Locations