Goethe-Institut
Werkplaats Walter
Amman Jazz Festival

‘Halaqat Impro session feat. Khaled Yassine’

25 mei'22
- 20:30

Wat gebeurt er als je een internationale band samenstelt met muzikanten uit zeven verschillende Europese en Arabische landen? De tweede Halaqat Impro Session vormt het slotakkoord van een intense uitwisseling tussen muzikanten die elkaar pas vijf dagen ervoor hebben ontmoet. Ze werden geselecteerd uit meer dan 100 aplicaties via een oproep om muzikanten uit Europa en de Arabische wereld samen te brengen. In de dagen voorafgaand aan het concert zullen zij in Werkplaats Walter, de plaats bij uitstek voor experimentele en avant-garde muziek, experimenteren, co-creëren  en ideeën uitwisselen.

De opdracht om dit toptalent in goede banden te leiden leggen we in de handen van Khaled Yassine. Yassine is een percussionist afkomstig uit Beirut die vooral bekend is wegens zijn samenwerking met Anouar Brahem. Daarnaast heeft hij het podium gedeeld met grootheden als Al Dimeola, Erik Trufaz & Bojan Z,… en vele anderen.  Ook heeft hij veel internationale ervaring met dans - en filmproducties.

Tammam Mohamad Alramadan
ney
Eren Aksahin
baglama
Sarra Douik
ud, zang
Soroush Kamalian
kamancheh, percussie, piano
Alex Simu
klarinet, saxofoon
Ahmed Elhefny
elektrische bas
Najah Nicolas Tannous
qanun
Khaled Yassine
percussie

Kunsten, wetenschap & technologie

Festival

Now →
31 Jan.'23

Halaqat

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Geluidsniveau

Niveau 2 ≤ 95 db

Het Europees project Halaqat wordt uitgewerkt door het Goethe-Institut in samenwerking met Bozar – Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Halaqat wordt medegefinancierd door de Europese Commissie (onder de naam EU-LAS CULTURE), het Goethe-Institut en Bozar.


Volg Halaqat op Facebook.

Coproductie

Steun

  • Europese Unie

In het kader van