‘Halaqat-openingsfestival’

4 → 7
Dec.'21

De Arabische wereld en Europa. Het zijn namen van gebieden die haast automatisch een waaier aan uiteenlopende gedachten, connotaties of emoties oproepen. Met Halaqat gaan we de uitdaging aan om te achterhalen waar deze regio’s precies voor staan, en willen we te weten komen waar het in de relatie en uitwisselingen tussen beide gebieden om draait. Het Halaqat-openingsfestival vormt het startschot van een diepgaande zoektocht die een heel jaar loopt.

In de loop van drie avonden laat het festival een waaier aan artiesten aan het woord. Zij treden met elkaar en met het publiek in dialoog, en dompelen de bezoekers onder in de intrigerende culturele samenwerkingsverbanden en uitwisselingen tussen Europa en de Arabische wereld. We beginnen met muziek. De Halaqat Impro Session schotelt het publiek een muzikale ontmoeting voor tussen vier Arabische en twee Europese muzikanten, die elkaar amper vijf dagen eerder voor het eerst hebben ontmoet. En hoe zit het met film? Drie recente en intrigerende documentaires uit de Arabische wereld werpen een persoonlijke, verrassende, frisse en bewogen blik op thema’s die iedereen aanspreken. Op de tweede filmavond trekken we tijd uit voor een diepgaand gesprek over de manier waarop de Arabische wereld wordt voorgesteld door het oog van de camera.

 

Raadpleeg hieronder het volledige programma.

 

4 Dec.'21 - 19:00 - Halaqat Impro Session

6 Dec.'21 - 18:00 - School of Hope (Mohamed El Aboudi)

6 Dec.'21 - 21:00 - As I Want (Samaher Alqadi) + Meet the Director

7 Dec.'21 - 18:00 - Cinema Talk: Hoe wordt de Arabische wereld door zijn cinema voorgesteld?

7 Dec.'21 - 20:30 - Little Palestine (Diary of a Siege) (Abdallah Al-Khatib) + Meet the Director

مهرجان حلقات الافتتاحي

يُمثل مهرجان حلقات الافتتاحي بداية الاستكشاف العميق طوال هذا العام. و على مدار ثلاث أمسيات، يطرح المهرجان فاعلية تقوم على تبادل الحوار بين مجموعة متنوعة من الفنانين ومع الجمهور أيضًا، مما يسمح للزوار بالاستمتاع بتجربة الانغماس في أجواء التعاون الثقافي الأوروبي العربي المثير للاهتمام والتبادل الثقافي الفريد بينهما.

 

Kunsten, wetenschap & technologie

Festival

Now →
31 Jan.'23

Halaqat

Praktisch

Tickets worden per activiteit verkocht. Geen pass voor het festival.