‘Kratki Izlet  (A Brief Excursion ) - Igor Bezinović ’

8 + 9
Sept.'20

BOZAR OPEN AIR CINEMA X BRIFF

Houd er rekening mee dat tickets die niet uiterlijk 10 minuten voor aanvang van de vertoning opgehaald zijn, weer ter beschikking komen bij de ingang. Er zal een wachtlijst zijn voor mensen die zonder registratie op de avond zelf aanwezig zijn.

 

Vertoond in het kader van het Brussels International Film Festival.

​​​​​​​
​​​​​​​Stola heeft zijn zomer doorgebracht in de broeierige waas van festivalfeesten. Op een dag komt hij Roko tegen, een oude kennis die op weg is naar een nabijgelegen klooster om er naar middeleeuwse fresco’s te speuren. Roko weet Stola en een willekeurige groep feestgangers te overtuigen om hem te vergezellen in zijn zoektocht. Wanneer hun bus echter op een godverlaten plek defect raakt, verandert hun korte excursie in een allegorische reis naar het onbekende.   

   

Igor BEZINOVIĆ (1983, Kroatië) studeerde filosofie, sociologie en literatuur aan de universiteit van Zagreb. Daarna volgde hij een opleiding tot regisseur aan de Academy of Dramatic Arts in Zagreb. Zijn eerste korte documentaire Above Average (2009) werd vertoond op filmfestivals in Kroatië, Italië en Kosovo. Sindsdien heeft hij verscheidene korte documentaires geregisseerd. 

 

​​​​​​​Op de dag van het event zelf kijken we of de huidige situatie en maatregelen het al dan niet toelaten het event te laten doorgaan. In geval van annulatie, wordt iedereen die ingeschreven is meteen verwittigd.

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

(2019, HR, 75', digital file)

​​​​​​​Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.
​​​​​​​
Een comfortabel deken of een kussen meenemen om warm te blijven wordt aangeraden. De avonden kunnen hier fris zijn. Door de huidige covid-19 situatie kunnen we dit helaas niet zelf verzorgen.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Partners