‘Meet the Writer: Leïla Slimani & Olivier Guez’

8 Feb.'22
- 19:30

Twee vooraanstaande Franse schrijvers gaan in dialoog over het hybride van hun identiteit. De ene werd geboren in Marokko en schippert tussen twee landen en culturen, de andere heeft joodse wortels, werd geboren op de grens van Duitsland en Frankrijk, maar is bovenal Europeaan. Meer dan voldoende gesprekstof om zich in het jaar van de Franse presidentsverkiezingen te buigen over de aloude droom van egalité, fraternité, liberté

Leïla Slimani werd wereldberoemd met Seks en leugens, een interviewbundel die de hypocriete seksuele moraal in Marokko aan de kaart stelt. Ze raakte als schrijver bekend dankzij de met Prix Goncourt bekroonde roman De perfecte oppas en komt dit voorjaar met Regardez-nous danser, het tweede deel van haar romancyclus Het land van de anderen. De titel verwijst naar het gevoel dat ze altijd had in het land van iemand anders te wonen.  

Olivier Guez brak internationaal door met de met de Prix Renaudot bekroonde roman De verdwijning van Josef Mengele. Daarnaast schreef hij over tal van onderwerpen, van dictators tot voetbal. Hij is prominent aanwezig in het literaire en maatschappelijke debat en publiceerde dit voorjaar Grand Tour, een boek waarin schrijvers uit 27 Europese landen een plek in hun land beschrijven. 

Gesprek gemodereerd door Pascal Claude, journalist, presentator van « Dans quel Monde on vit » en « Et dieu dans tout ça ? » op La Première.

Performances

Concerten

Tentoonstellingen

Films

Lezingen & Debatten

Literatuur

Symposium

2021-2022

Focus On France

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Tarieven

Standard

12 -

-26

10 -