Bozar
National Gallery Prague

‘Milena Dopitová: Even Odd’

16 Aug. →
30 Okt.'22

Milena Dopitová (°1963) is een vooraanstaande Tsjechische kunstenares, die aan het begin van de jaren 90 actief werd. Centraal in haar kunst staan menselijke intimiteit en emoties. Ze kaart sociale thema's rond lichamelijke identiteit en genderidentiteit aan. Vanuit haar dagelijks leven maakt ze installaties, objecten, video's en foto's. Ze ziet kunst als een vorm van communicatie, een missie, een boodschap en een oproep tot verantwoord gedrag.

In haar nieuwste creatie in opdracht van Bozar benadrukt Dopitová solidariteit als fundament voor Europa, ondanks culturele verschillen en nationaliteiten. Een gevoel van solidariteit en eenheid is iets waar we voortdurend naar moeten streven. Het is een dagelijkse opdracht, niet alleen voor de samenleving als geheel, maar ook voor ieder individu die daarvan deel uitmaakt.  

 

Milena Dopitová: Even Odd wordt georganiseerd door de Nationale Galerie in Praag in samenwerking met het Paleis voor Schone Kunsten Brussel in het kader van het Tsjechische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Films

Klassieke muziek

Oude muziek

2022-2023

Focus on Czechia

Praktisch

Location

Hortahal

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel