Belgian National Orchestra

‘Musica Maestro’

12 Jan.'24

Vrijheid en oppressie

Dirigent David Ramael laat in dit concert kennismaken met de verschillende instrumentgroepen van het orkest. Bekende en minder bekende orkestwerken illustreren de eigenheid van elk instrument en zijn klankkleur binnen het orkest. Projecties op groot scherm zoomen in op wat er zich op het podium afspeelt. De muziek wordt geselecteerd in functie van het thema ‘vrijheid en oppressie’. 

Kunstenaars in het algemeen en componisten in het bijzonder hebben steeds een belangrijke rol opgenomen in het maatschappelijke streven naar vrijheid en zelfontplooiing.  Beethoven, de componist van onder andere de beroemde Negende symfonie en ook van de opera Fidelio (waarin een vrouw zich als man verkleedt om haar ten onrechte veroordeelde verloofde, Florestan, te bevrijden) is hiervan een goed voorbeeld. Een componist als Shostakovich ondervond dan weer van heel dichtbij hoe het was om te moeten leven en werken in een dictatuur.

Met de verkiezingen in het verschiet, belicht dirigent David Ramael in deze Musica Maestro de muziek van componisten die in verschillende tijdperken hebben gevochten voor de democratische vrijheden die we als zo vanzelfsprekend beschouwen.

 


De studenten kunnen: 

✓ Kennismaken met instrumenten en hun plaats in het orkest 

✓ Muziek beluisteren, beschrijven en analyseren 

✓ Grote repertoirewerken van symfonische muziek ontdekken 

 

David Ramael
concept , leiding

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Publiek

Onderwijs

Secundair Onderwijs

Secundair onderwijs 

​​​​​​​11:00 NL
13:30 FR​​​​​​​

Tarieven

€ 8 per leerling + één leerkracht gratis per 15 leerlingen

Duur

Concert: 50 min.

Reservatie

Via het aanvraagformulier.

Contact

groups@bozar.be