‘Ne gledaj mi u pijat (Quit Staring at my Plate ) - Hana  Jušić’

9 Sept.'20
- 20:30

BOZAR OPEN AIR CINEMA X BRIFF

Momenteel is dit evenement volzet. Er zal ter plaatse een wachtlijst met registratie worden aangemaakt voor mensen die geen ticket meer hebben kunnen reserveren.

 

​​​​​​​Vertoond in het kader van het Brussels International Film Festival.

​​​​​​​

Marijana’s leven draait om haar familie, of ze dat nu leuk vindt of niet. Ze woont met haar gezin in een klein appartement, waar ze elkaar gek maken. Dan krijgt haar dominante vader een beroerte en wordt hij volledig bedlegerig. Marijana neemt zijn plaats in als hoofd van de clan. Al snel heeft ze twee banen om alles draaiende te houden, terwijl haar moeder en gehandicapte broer hun best doen om het schip te kelderen. Gedreven tot het uiterste vindt Marijana troost in seksuele escapades met willekeurige vreemden. De smaak van vrijheid doet haar verlangen naar meer. Maar wat moet ze nu met haar vrijheid aanvangen? 

  

Hana  Jušić behaalde haar diploma film- en televisieregie aan de Academy of Dramatic Arts in Zagreb. Ze heeft inmiddels verschillende korte fictie- en documentairefilms geschreven en geregisseerd die op enkele prominente Europese festivals zijn vertoond. Quit Staring at My Plate (Ne gledaj mi u pijat) is haar debuutfilm als regisseur/scenarist. 


​​​​​​​Op de dag van het event zelf kijken we of de huidige situatie en maatregelen het al dan niet toelaten het event te laten doorgaan. In geval van annulatie, wordt iedereen die ingeschreven is meteen verwittigd.

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Taal

  • Kroatisch
  • Ondertiteling: Engels

(2016, HR, 105'. digital file)


​​​​​​​Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.
​​​​​​​
Een comfortabel deken of een kussen meenemen om warm te blijven wordt aangeraden. De avonden kunnen hier fris zijn. Door de huidige covid-19 situatie kunnen we dit helaas niet zelf verzorgen.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Partners